سیستمهای صوتی خانگی امروزه از تنوع گستردهای در بازار برخوردار هستند و از این رو افراد در هنگام تصمیم به خرید یک سیستم صوتی مناسب گیج و سردرگم میشوند. ممکن است در دسته افرادی قرار بگیرید که کیفیت صدا در هنگام تماشای هر نوع برنامهای برایتان بسیار مهم باشد؛ با این وجود پیشنهاد ما به شما این است که برای خرید به سراغ پکیجهای آماده نروید. سیستمهای صوتی خانگی ویژگیهای گوناگونی هم دارند، لذا بهتر است کاربرد آنها را بشناسید تا خرید مطمئنی داشته باشید. در ادامه مطلب زیر تلاش کردهایم راهنمای یک خرید هوشمندانه را در اختیارتان قرار دهیم تا شما را در این امر مهم یاری دهیم.
فهرست مطالب
- نکاتی که قبل ازخرید سیستم صوتی خانگی باید به آنها توجه کرد چیست؟
- بررسی انواع سیستم های صوتی
- اتصالات دستگاه سیستم صوتی تا چه حد اهمیت دارند؟
- کدام تجهیزات جانبی را برای سیستم صوتی باید تهیه نمود؟
- توان خروجی دستگاه سیستم صوتی تا چه حد باشد؟
- اسپیکر یا بلندگو چیست و چه مشخصات فنی دارد؟
- معرفی انواع اسپیکرها
- سخن پایانی و سوالات متداول
نکاتی که قبل ازخرید سیستم صوتی خانگی باید به آنها توجه کرد چیست؟
بهتر است از قبل بودجه را مشخص نمایید
بدون شک یکی از مهمترین مسائل در هنگام خرید یک محصول شایسته به میزان بودجه بر میگردد. محدودیت بودجه بر انتخاب شما تاثیر خواهد گذاشت و ممکن است انتخابهای محدودتری هم داشته باشید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله لوازم خانگی سامسونگ را بخوانید. همچنین صرف هزینه زیاد برای یک سیستم صوتی خانگی مبنی بر بهترین انتخاب نیست، مواظب باشید گول نخورید.
اجزای سیستم صوتی خانگی را بیشتر بشناسید
اگر برای خرید سیستم صوتی خانگی تصمیم گرفتهاید بهتر است اجزای همراه آن را نیز بشناسید؛ یک سیستم صوتی حرفهای دارای اجزای زیر است:
- اسپیکرها: به آن باند نیز اطلاق میشود، وظیفهی این قسمت پخش صدای با کیفیت از آمپلیفایر است.
- آمپلیفایر: بر دو نوع است؛ استریو فقط برای پخش صدای دو کاناله و سینمای خانگی برای پخش صدای چند کاناله و در نمونههای حرفهای تر تا 16 کاناله.
- سابووفر: برای ایجاد صدای بم در کنار بلندگو کاربرد دارد.
- تیوتر: برای ایجاد صدای ریز به کار میرود.
- حافظه، پورت، کابلهای مخصوص صدا
فضای خانه را در نظر بگیرید
اگر قصد خرید دارید، کارشناسان فروش سایت کالاگر میتوانند در هنگام خرید شما را راهنمایی کنند که با توجه به فضای خانه و متراژ آن چه نوع سیستم صوتی مناسبی را انتخاب کنید. یک سیستم صوتی با قدرت زیاد و اسپیکرهای بزرگ لزوما به معنای برتری نیست، یک سیستم صوتی قدرتمند ممکن است برای فضای اتاق کوچک بسیار ناخوشایند باشد همانطور که برخی از سینماهای خانگی هرگز برای اتاق خواب مناسب نخواهند بود و احساسی ناخوشایند به شما القا خواهند کرد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین جاروبرقی بوش را بخوانید. برای یک آپارتمان نه چندان بزرگ بایستی یک سیستم صوتی با قدرت معمولی خریداری نمایید. در صورتی که قصد دارید یک سیستم صوتی بخرید که آن را در خارج از خانه به کار ببرید بهتر است یک سیستم صوتی خانگی بیسیم و یا شارژی تهیه نمایید.
ابعاد اتاق راهنمای برای تصمیمگیری در مودر خرید سیستم صوتی است، پس نگاهی دوباره به آن بیاندازید و تحلیل کنید.
اتاق شخصی با ابعاد اتاق خواب یا کمتر
بهتر است نگاه شما معطوف به خرید سیستم ساندبار باشد. اگر بهدنبال سیستمهای ترکیبی (Component) هستید، بلندگوها نباید بزرگ باشند. اسپیکرهای حرفهای نیز در این زمینه تا حد بسیار خوبی نیازها را تأمین میکنند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بررسی تلویزیون شیائومی p1 را بخوانید.
اتاق نشیمن البته در آپارتمان
سیستم صوتی HTIB، ساندبار یا سیستم ترکیبی کوچک که با چیدمان دکوراسیون و آستانه تحمل همسایگان در تناقض نباشد.
اتاق نشیمن بزرگ مانند یک خانه ویلایی
سیستم صوتی HTIB گزینهی خوبی بهشمار میرود؛ اگر میخواهید اتاق شما فضایی ایدهآل برای سینمای خانگی شود، HTIB و سیستمهای ترکیبی مناسبی، در بازار موجود هستند.
اتاق اختصاصی مخصوص سلیقه خودتان
سیستمهای کامپونت برای ساختن غار رویایی شما، با انواع ترکیب بندی منتظر شما هستند تا یار غار شما باشند.
قصر رویاها یا سینمای خانگی
استفاده از بهترین سیستمها صوتی تا آنجا که وسع شما میرسد. اگر با شناخت حرکت کنید، اغلب راههای برای ارتقا در آینده نیز پیدا میشود.
انواع چیدمان اسپیکر
بعد از رهایی از چالش مکانیابی مسله مهم تعداد اسپیکرهایی است که برای قرارگیری در محیط سکونت خود در نظر دارید. بهعنوان مثال اگر مبلمان به دلیل کمبود فضا به دیوار انتهای اتاق به چسبیدهاند، در قرار دادن اسپیکر سیستمهای ۷.۱ به مشکل برمیخورید. تعبیهی فضای باز پشت مبلمان باعث میشود اسپیکرها بتوانند با کمترین نویز صدا را در محیط پخش کنند. همواره در نظر داشته باشید که در چیدمان اجزای سیستم صوتی، باید کاربر میان اسپیکرها قرار بگیرد و هرچه تعداد این کانالهای صوتی افزایش یابد، محاصرهی مرکز اتاق توسط اسپیکرها کاملتر میشود.
البته قرار دادن سیستمهای صوتی در مرکز محیطی بزرگ میتواند مشکلساز باشد. به هر حال نباید به نظر برسد، اسپیکرها در میان نشیمن رها شدهاند. راهحل جایگزین چنین مشکلاتی استفاده از بلندگوهای سقفی (In-Ceiling speakers) است؛ البته درصورتیکه مشکلی بابت پرداخت هزینهی گزاف آنها نداشته باشید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله استیجینگ خانه چیست را بخوانید.
حل مشکل چیدمان بلندگوها در اتاق نیاز به کمی تلاش فکری و رعایت اصول سادهی بالا دارد. اما در نظر داشته باشید پیش از خرید سیستم صوتی به بررسی نحوهی چیدمان بیاندیشید و سپس اقدام به خرید نمونهی مورد نظر خود کنید.
بررسی انواع سیستم های صوتی
همواره در نظر داشته باشید که هدف اصلی از خرید سیستمهای صوتی، بهبود تجربهی لذت بردن از محتوای چندرسانهای است، نه پرداخت مبلغ اضافی برای قرار گرفتن در محاصرهی لشکری از اسپیکرهای بیاستفاده. موفقیت در خرید سیستمهای صوتی خانگی و نیفتادن در چاه خرج کردن و احتمالاً در نهایت پشیمانی، شناخت بیشتر امکانات و توانایی انواع دستگاههایی است که ادعای پخش باکیفیت و توانمند صدا را دارند.
در شناخت و خرید سیستم صوتی خانگی ملاک اصلی ارزش واقعی محصولات است. بنابراین نباید سبد خرید شما مملو از برندهای معروف باشد؛ بلکه باید بهدنبال گزینههایی کاربردی با توان ارایهی ایدهآل موسیقی مورد نظر خود باشید. گاهی ترکیب بعضی آمپلیفایرها و مجموعهای از اسپیکرهایی از دو برند متفاوت نتایج رضایتبخشی را در کنار هزینهی اندکی به همراه دارد.
در نظر داشته باشید که سیستمهای صوتی حرفهای و باکیفیت هزینهی بسیار زیادی را به همراه دارند. برخی مواقع پس از انتخاب ترکیب ایدهآل خود با برچسب قیمتی ترسناکی مواجه خواهید شد. لیکن اگر بدانید عاشقان دنیای صدا با حساسیت و سختگیریهای خود چه هزینههایی برای انجام این کار میپردازند، به انتخاب دقیق خود آفرین خواهید گفت و از موسیقی باکیفیتی که نصیبتان شده لذت وافری خواهید برد.
سیستمهای HTiB
اگر با کارشناسان و کاربران حرفهای صدا مشورت کرده باشید، عموما در خصوص سیستم ایدهآل برای کاربریهای عمومی میگویند: «ساندبارها فضای کمی را اشغال میکنند، سیم و پیچیدگیهای کمتری نیز دارند ولی صدای آنها به خوبی سیستم Home Theater in a Box نیست».
در سیستمهای صوتی HTiB صدا از سطح بزرگتری در مقایسه با ساندبارها، پخش شده که منجر به افزایش حجم و عمق آن میشود. سیستمهای صوتی ۵.۱ کاناله با پخشکنندهی AV نسبته ارزانقیمت و میانرده قابلیت رقابت با ساندبارهای ردهبالا و گرانقیمت را نیز دارند. البته نباید از کابلهای بیشتر، فراهم کردن محل قرارگیری و تنظیمات پیچیدهتر بهعنوان بزرگترین موانع همهگیر شدن این سیستمهای صوتی غافل شد.
پیادهسازی سینمای خانگی نیاز به فضای کافی و البته عزم راسخی دارد؛ ولی در نهایت کیفیت صدای خروجی آن به خوبی زحمات کاربران را جبران خواهد کرد. انتخاب فضا و تعیین محل عبور کابلها اولین قدم پیش از خرید سیستمهای HTiB است. فراموش نکنید برای استفادهی بهینه از تمام توان سینمای خانگی، این دستگاهها را نیز باید همانند تلویزیونها کالیبره کرد. کالیبراسیون سیستمهای صوتی چندکاناله بهعنوان چالش اصلی استفاده از آنها در گذشته فرایند طاقتفرسایی بود اما امروزه به کمک دستگاه مرکزی سیستم صوتی روال سادهتری پیدا کرده است. تنها با قراردادن یک میکروفن کالیبره در مرکز فضای سیستم صوتی خود میتوانید این کار انجام دهید.
سیستم صوتی ساندبار
ساندبارها، نسل جدیدی از سینمای خانگی هستند. ساندبار، همان تجربه نزدیک به واقعیت سینما یا یک مسابقه ورزشی در خانه با خصوصیات سادگی و انعطافپذیری هستند که سینمای خانگی قدیمی با تمام سعی و تلاش در انجام آسان، سریع و ارزان آن عاجز بودند. حجیم بودن و دست پا گیر بودن اسپیکرها، کابلهای طویل و متعدد، نیاز به فضای بزرگتر و… از معایبی بود که با خرید سینما خانگی گریبانگیر خریدار میشد.
ساندبار مجموعهای از چند بلندگو است که باوجود یک کیت الکترونیکی، درون باکسی ظریف و کم ارتفاع، اصوات و جلوههای صوتی دیجیتال را باکیفیتی بسیار خوب دراختیار شما میگذارد. ساندبارها بهصورت یکتکه عرضه میشوند ولی این کیت به شما اجازه میدهد که چند سابووفر نیز داشته باشید و از امکان اسپیکرهای وایرلس بهره ببرید. با چیدمان اسپیکرهای عقب، تجربه صدایی فراگیر به ارمغان میآید.
سیستم صوتی ساندبیس
در چند سال گذشته ساندبار جایگزینی مناسب و مقرونبهصرفه برای سیستمهای صوتی فراگیر بود. با حضور ساندبیسها فرصت جدیدی برای طیف دیگری از علاقهمندان به تجربه صدای فراگیر مخصوصا مشتاقان تجربه سینما در خانههای آپارتمانی ایجاد شد. ساندبیسها اغلب از ساندبارها ضخیمتر هستند و میتوانند زیر تلویزیونهای قرار بگیرند. البته اما همیشه بهتر است قبل از خرید ساندبیس از استقامت آن برای تحمل وزن تلویزیون خود مطمئن شوید.
ابعاد بزرگتر ساندبیس قابلیت خوبی برای ایجاد صداهای بهتر و با کیفیتتر بدون بلندگوهای خارجی اضافه میدهد. بلندگوهای بزرگتری که در بدنه ساندبیس قرار میگیرند کیفیت باس بیشتری را به حضار تقدیم میکنند. بدین ترتیب دیگر نیازی به سابووفر نیست و این دیگر تفاوت عمدهی ساندبیس با ساندبار هست. بهعبارتدیگر ابتدا سینمای خانگی بعد ساندبار و هماکنون ساندبیسها در بازار روندی از جواب طراحان و مهندسان صدا به تقاضای مخاطبان گوناگون است. هرکدام از این سیستمها براساس نیازها، امکانات، تکنولوژی روز و بودجه مخاطبان طراحی میشوند و مسلماً منصفانه نیست که به این زودی آنها را از رده خارج اعلام کنیم؛ بنابراین هنوز هم یک انتخاب صددرصدی بین این سه سیستم پخشکننده صوت نیست.
سیستم صوتی کامپوننت با دستگاه پخشکننده AV
اگر بهدنبال راهحل بهتری از ساندبار و HTiB برای تجربه صدای فراگیر هستید، یک پخشکنندهی AV همراهبا بلندگوهای فراگیر انتخابی بسیار مناسب است. دستگاه پخش AV ابتدایی کمی پیچیده بودند؛ در حقیقت کار کردن با نسلهای قبلی آنها چالشی نسبتاً جدی بود که البته در سالهای اخیر محصولاتی به بازار عرضه شدند که ویژگیها فنی استانداردی را به همراه دارند. آنها در مدلهای ۵.۱ و ۷.۱ کانال عرضه میشوند و برخی نیز از ۶ ورودی HDMI نیز بهره میبرند. در کنار آن فرصت استفاده از اتصال بیسیم از جمله اتصال به شبکه وایفای، کرومکست (Chromecast)، بلوتوث و ایرپلی (AirPlay) نیز در این سیستمها فراموش نشده است.
قبل از اینکه دچار وسوسه خرید یک گیرندهی AV با امکانات لوکس و تجهیزات زیاد شوید، بهتر است بدانید این خرید همواره درنتیجه موفق نخواهد بود. در بازار پخشکنندههای با امکانات معمولی ولی کیفیت صوتی خوب و البته با قیمت ارزانتر هم یافت میشود که برای کاربریهای عادی و خانگی کاملاً مناسب هستند. اما اگر از دستهی کاربران حرفهای هستید که نیاز به صدایی دقیق و رسا دارید، یا بلندگوهای بسیار توانمندی در مجموعهی صوتی شما وجود دارد که یونیتهای عادی و خانگی توانایی راهندازی درایورهای قدرتمند آنها را ندارند، گیرندههای AV حرفهای بهترین گزینهی موجود خواهند بود.
کانالهای سیستم صوتی
تصمیم بگیرید، چند کانال میخواهید؟ تعداد کانالها اشاره به تعداد بلندگو و نحوهی انتشار صدار است که با خرید سیستم صوتی دراختیار خواهید داشت. برای استفاده از برنامههای تلویزیونی یا لذت از موسیقی، سیستم صوتی ۲.۱ کاناله کفایت میکند. عدد ۲.۱ به این معنا است که ۲ اسپیکر (سیستم صوتی استریو) و یک سابووفر خواهید داشت. جمع این دو عدد تعداد کانال پخش صدای سیستم صوتی میشود؛ به عبارتی در این حالت ۳ کانال دراختیار کاربران خواهد بود.
اتصالات دستگاه سیستم صوتی تا چه حد اهمیت دارند؟
برای پخش یک صدای با کیفیت نوع اتصالات و کارت حافظه اهمیت ویژهای مییابد. بهتر است سیستمی را خریداری نمایید که اتصال بلوتوث و USB داشته باشد. حافظههای سیستم صوتی غالبا از نوع Mini SD، SD و Micro SD هستند. علاوه بر این نوع و کیفیت کابلها اهمیت بسیاری دارند، اگر کابلها سالم باشند در سالم ماندن سایر اجزا نقش خواهند داشت و به خاطر همین مسئله مهمترین کابل سیستم صوتی یعنی کابل رابط بین آمپلیفایر و بلندگو باید سالم باشد و در ضمن بهتر است از جنس استیل و آلومینیوم باشد؛ این کابلها کمی دیرتر از نوع مسی گرم میشوند.
علاوه بر اینها توجه نمایید هر چه سیستم صوتی که مد نظر داشته باشید خروجی و ورودی بیشتر داشته باشد بهتر است البته لازم نیست خیلی زیاد هم باشند. دقت کنید که یک سیستم صوتی حرفهای مجهز به پورت کامپوننت، AVI و HDMI است.
کدام تجهیزات جانبی را برای سیستم صوتی باید تهیه نمود؟
بعد از اینکه اقدام به خریداری یک سیستم صوتی نمودید ممکن است لازم شود که دستگاه پخش دیسکهای نوری بلوری (Blu-Ray) بخرید. همچنین بهتر است یک تلویزیون با نمایشگر برخوردار از کیفیت بالا داشته باشد تا در کنار تجربه صدای فراگیر و با کیفیت تصویری با کیفیت را نیز شاهد باشید. برخی از سیستم های صوتی خانگی قابلیت پخش به وسیلهی فلش مموری دارند و بدون نیاز به تلویزیون یا هر دستگاهی صدا را پخش میکنند. تعدادی دیگر از سیستم های صوتی توان پخش فیلم از روی دیسک های Blu-ray و DVD را دارند و با استفاده از این سیستم ها دیگر نیازی به یک پلیر مجزا نخواهید داشت.
توان خروجی دستگاه سیستم صوتی تا چه حد باشد؟
توان خروجی بلندگوها با واحد وات ارزیابی میشود. اگر توان تمام قسمتهای سیستم صوتی شامل اسپیکر، سابووفر و … را با هم جمع بزنیم به توان خروجی کل سیستم صوتی خواهیم رسید. قدرت صدای بیشتر تلویزیونها حدود 20 تا 60 وات میباشد. قدرت مناسب برای تماشای فیلم 100 تا 300 وات است. سیستمهای صوتی که از قدرت بیشتر حدود 500 وات تا 2400 وات (مانند سونی V90D) برخوردار هستند برای گوش دادن به موسیقی با صدای بلند ایدهآل هستند.
اسپیکر یا بلندگو چیست و چه مشخصات فنی دارد؟
اکثر مردم دوست دارند هنگام خرید، هوای جیب خودشان را داشته باشند. از سویی تجربه صداهای پر حرارت و ایده راه انداختن مجلس بوم بوم بوممممم قابل حذفی نیست. حال سؤال این است چگونه سیستم صوتی خوبی داشته باشم؟ جواب را باید در بلندگوها جستوجو کرد.
در خرید اسپیکرهای جداگانه بررسی سوابق و نظرات دیگر خریداران میتواند به نتیجه بهتری منجر شود ولی بررسی مشخصات فنی اسپیکرها راه مطمئنتر برای رسیدن به نتیجه است که میتواند ازطریق سایتها و کاتالوگ به آن دسترس داشته باشید.
مجموعه چند بلندگو یا اسپیکر درون یک جعبه اصطلاحا باند نامیده میشود. تعداد بلندگوها، چیدمان بلندگوها، مدارات و تجهیزات الکترونیکی باند، جنس و ابعاد بدنه باند، عایق کاری آن و البته در صورت لزوم خنک کاری باند از نکات مهم ارزیابی باندها هستند.
معرفی انواع اسپیکرها
کیفیت صدای بلندگوها همانند ساندبار بین دو فاکتور مهم در اوج و فرود است. طراحی (design) و کیفیت صدا (sound quality). امکان دارد بلندگوهای کوچک و خوش استیلی را برای اتاقتان خریداری کنید اما به محض خروج از اتاق صدایی چندان را نخواهید شنید. در عین حال اسپیکرهای بزرگتری هستند که چندان از زیبایی بهره نمیبرند ولی هنگام پخش موسیقی و اصوات مرد عمل هستند.
سیستم سینمای خانگی به گران بودند شهره هستند. اگر برای خرید یک جفت اسپیکر هزینه میلیونی و حتی بیشتر شود چندان جای تعجب نیست؛ اما با شناخت بیشتر خصایص محصولات در بازار میتواند با بودجه کمتر محصولات مناسبتری را خرید کنید. شما با نیمی از این هزینهها نیز میتوانید بلندگوهایی تهیه کنید. البته، شاید بازهم ارزان به نظر نرسند ولی تا یک دهه شما را از هر خرید دیگری بینیاز میکنند.
اسپیکر استودیویی (Studio monitor) برای سیستم صوتی
برخلاف روال مرسوم اسپیکرهای خانگی که با تقویت فرکانسها و طنین به بخش و ارایه موسیقی میپردازد اسپیکر های معروف به مانیتور استودیو (Studio monitor) هستند که تخصص بالای در ارایه خروجی صدا بدون تغییر دارند. مهندسی و دقت بالای این اسپیکرها باعث شده که در استودیو و کارگاههای ضبط و میکس حرفهای صدا بیشترین کاربرد و تقاضا را داشته باشند و این اسپیکرها نیز میتوانند در قالب پسیو یا اکتیو باشند.
اسپیکر سقفی (Ceiling Speakers)
یک راه خلاص شدن از شر بلندگوها در اتاق پنهان کردن آنها در سقف است مسلماً این کار کم هزینه نخواهد بود ولی بهزودی فراموش خواهید که بلندگوهای شما در سقف جا گرفتهاند و پنهان شدند درحالیکه اسپیکر سقفی هر روز به شما خدمت میدهند.
اسپیکر ستونی (Column Speakers)
خاصیت ویژه این اسپیکرها در کاهش بازتاب صدا و پراکندگی امواج است. بیشتر برای محیط بزرگ استفاده میشوند تا با کمترین تعداد بلندگو سیستم صوتی برپا شود اگر مکانی به بزرگی تالارها، سالنهای تئاتر یا مساجد دارید،اسپیکر ستونی را هم مدنظر قرار دهید.
اسپیکر بیسیم (Wireless speaker)
این بلندگو همانند بلندگوهای دیگر هستند با این تفاوت که بهجای کابل ازطریق امکان اتصال به شبکه وای فای یا بلوتوث وظیفه خود را انجام میدهند. اسپیکرها ماهوارهای (Satellite) نیز برای نصب نیاز به کابل ندارند.اسپیکرها ماهوارهای با انواع پایهها ارایه میشوند که میتوان آنها را درون و بیرون دیوار و حتی سقف نیز جای داد.
بعضی از این اسپیکرها پا را فراتر گذاشتند با عایق محافظ قابل نصب درون حمام نیز حضور پیدا کردند. علاوه بر قیمت کم صدای خروجی خوبی هم دارند. انعطافپذیری و اضافه کردن اسپیکرها جدید به مجموعه اسپیکرهای ماهواره سینمای خانگی شما کار آسان و دلپذیر است.
کابینت اسپیکر (loudspeaker cabinet)
مجموعه چند بلندگو یا اسپیکر درون یک جعبه اصطلاحا باند نامیده میشود. تعداد بلندگوها، چیدمان بلندگوها، مدارات و تجهیزات الکترونیکی باند، جنس و ابعاد بدنه باند، عایق کاری آن و البته در صورت لزوم خنک کاری باند از نکات مهم ارزیابی باندها هستند.
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنمای خرید سیستم صوتی خانگی و ساندبار آشنا شدید.همچنین از نکات مهم هنگام خرید آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
اگر چنین برنامهای دارید باید مطمئن شوید که ساندبار یا پخشکننده AV از حداقل دو ورودی Hdmi برخوردار است. وجود یک ورودی اپتیکال هم برای دستگاههای پخشی که فاقد خروجی Hdmi هستند ضروری است. اگر تلویزیون 4k دارید یا حتی در آینده قصد خرید آن را دارید بهتر است ساندبار شما قابلیت pass-through را پشتیبانی کند.
بعضی از ساندبار ادعا میکند که بدون نیاز به اسپیکرهای عقب دست به خلق صدای فراگیر میزنند ولی در حقیقت یک تجربه صدای فراگیر مجازی تنها در بعضی مدلهای گرانقیمت تا حدی میتواند قانعکننده باشد. در غیر اینصورت شما به ندرت احساس میکنید که صدا از اطراف یا پشت سر شما شنیده میشود.