
راهنمای خرید سرویس تابه + معرفی جنس تابههای موجود در بازار
خیلی از تجهیزات آشپزخانه نظیر سرویس چاقو ضروری و حذف ناشدنی هستند؛ اما کمتر کسی به اهمیت داشتن بهترین سرویس تابه به عنوان یکی از اجزای اصلی سرویس پخت و پز آشپزخانه توجه میکند. وسیلهای که گاهی هیچ جایگزینی برای آن پیدا نمیکنیم و کارکرد آن را هیچ یک از اجزای سرویس قابلمه آشپزخانه ندارد. خرید انواع سرویس تابه و انتخاب آن نسبت به انتخاب بخشهای دیگر سرویس پخت و پز از اهمیت بیشتری برخوردار است. این موضوع شاید به دلیل تماس مستقیم و دائمی تابه با حرارت شعله باشد که نسبت به قابلمههای دیگر بیشتر است.
بنابراین جنس بدنه تابه و دسته آن باید ماندگاری کافی و مقاومت بالا برای تبادل حرارتی داشته باشد. نمیدانیم از چه جنس تابه برای سرخ کردن و پخت و پز در آشپزخانه استفاده میکنید؛ اما هر آشپزخانهای به چند سایز تابه در ابعاد متنوع و برای اهداف مختلف نیاز دارد. پس قبل از این که سرویس تابه پخت و پز را نو کنید شمار را به مرور راهنمای خرید سرویس تابه و آشنایی با بهترین برندهای تولید کننده آنها دعوت میکنیم.
فهرست مطالب
- معرفی انواع تابه و راهنمای خرید آن ها
- بررسی جنس انواع سرویس تابه (ماهیتابه)
- نکات مهم هنگام خرید سرویس تابه چیست؟
- روشهای نگهداری از سرویس تابه چگونه است؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
معرفی انواع تابه و راهنمای خرید آن ها
همانطور که می دانید; قابلمه و تابه های دارای انواع مختلفی هستند که بدون راهنمایی و مشاوره نسبت به خرید هر یک از آن ها, قادر به تشخیص اجناس اصل از تقلبی را نخواهید بود. این دسته از اجناس که احتمالاً همه کارهترین ابزار در آشپزخانه هستند، میتوانند برای همه چیز از گرم کردن سس گرفته تا جوشاندن پاستا و تفت دادن سبزیجات استفاده شوند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله نقد و بررسی تلویزیون هوشمند شیائومی سری Mi TV P1 را بخوانید. آن ها در شکل ها و اندازه های مختلف وجود دارند، اما معمولاً طراحی عمیقی دارند و اغلب به صورت درب دار هستند.
ماهیتابه
ماهیتابه ها همه کاره عالی بوده و هر آشپزخانه باید حداقل یکی داشته باشد. آن ها طراحی پهن و مسطحی داشته که بیشتر به خاطر در معرض گرما قرار گرفتن, سبب می شود تا زمان پخت و پز را کاهش داده و میزان هم زدن را به حداقل برساند.

ماهیتابه معمولاً برای تفت دادن سبزیجات یا پختن تکه های کوچک گوشت استفاده می شوند و بسته به عمق آن ها می توانند برای سرخ کردن کم عمق و حتی عمیق نیز مناسب باشند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله معرفی بهترین مدل جاروبرقی بوش را بخوانید.
تابه های بخارپز
تابه های بخارپز که در نسخه های دو و سه طبقه موجود هستند، روشی راحت و سالم برای پخت انواع غذا را ارائه می دهند. انتهای این دسته از ظروف دارای سوراخ هایی است که سبب می شود بخار به راحتی در داخل ماهیتابه گردش داشته و در نتیجه پخت آسان تری برای غذا به وجود بیاید. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید سیستم صوتی خانگی و ساندبار را بخوانید. تابههای بخارپز بیشتر برای سبزیجات، مرغ و ماهی استفاده میشوند، اما شما میتوانید تقریباً هر چیزی را از طریق بخارپز بپزید.
تابه های شیر
ظرف شیر در اصل فقط یک قابلمه کوچکتر از حد متوسط بدون درب است که به غیر از جوشاندن شیر، می توانید از آن برای گرم کردن سس ها یا حتی درست کردن آبگوشت استفاده کنید. درباره راهنمای خرید تلویزیون بیشتر بخوانید.
تابه های گریل
این تابه ها که به نام ماهیتابه نیز شناخته می شوند، برای کباب کردن گوشت و سبزیجات مناسب هستند و پایه پروفیلی این قبیل ابزارها سبب می شود تا غذاهای بسیار سالم تری را تهیه کنید.

برخی از تابههای گریل لبهای دارند که به شما امکان میدهد چربیهای جمعآوری شده را برای استفاده در سسها و سسها بریزید و راحتی بیشتری را برای شما به ارمغان بیاورند.
بررسی جنس انواع سرویس تابه (ماهیتابه)
- تابه چدنی: جنس فلز چدن مدت زیادی گرم میماند، آلیاژی از آهن است، عمر طولانی و وزن بالایی دارد، در برابر حرارت بالا مقاوم است و قیمت گرانی دارد.
- تابه استیل: این نوع تابه ها بهداشتی هستند، عمرشان طولانی بوده و زنگ نمیزنند، حرارت را بهصورت مستقیم انتقال میدهند، لذا احتمال دارد غذای شما زودتر بسوزد، البته میتوانید با مقداری سرکه و یا استیل شو غذای چسبیده به کف قابلمه را پاککنید.
- تابه تفلون: این نوع تابه طرفداران زیادی دارد. بااینحال انتخاب مطمئنی به شمار نمیرود. زیرا دارای فلز سنگین کادیون است که براثر استفاده مستمر، وارد غذا شده و احتمال بروز برخی بیماریها دور از ذهن نیست. اگر قصد خرید تفلون دارید، حتماً از برندهای معتبر خریداری کنید.
- تابه سرامیکی: این نوع تابه ها از سرویسهای جدید آشپزخانه بهحساب میآیند، دارای روکش نچسب هستند، ترکیبات مضری ندارند و در برابر خراش و خوردگی مقاوماند، حرارت را بهخوبی پخش و منتقل میکنند و قیمت نسبتاً بالایی دارند.
- تابه گرانیتی: این نوع تابهها دوام و سختی بیشتری دارند، فلز گرانیت گرما را در خود نگه میدارد و غذا را دیرتر از سایر ظروف میسوزانند. بهراحتی شسته میشوند و چون نچسب هستند میزان روغن مصرفی را کاهش داده و طعم غذا را تغییر نمیدهند.

بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: بررسی کیفیت جاروبرقی فیلیپس
- تابه روحی (رویی) و آلومینیومی: اینگونه تابه ها به تابههای سنتی نیز شهرت دارند، روی فلزی مناسب برای تابه است ولی کمتر یافت میشود، آلومینیوم برای سلامتی ضرر دارد زیرا هنگام طبخ غذاهای اسیدی مثل آبلیمو و سرکه در این تابهها، آلومینیوم وارد غذا میشود. این جنس حرارت را یکنواخت توزیع میکند ولی بااینحال در برابر ضربه حساس بوده و فرم خود را از دست میدهد.
- تابه مسی: این نوع تابهها حرارت را یکسان پخش میکنند. داخل تابههای مسی را با لایهای فلزی میپوشانند تا مس وارد غذا نشود، چون مس نسبت به مواد اسیدی و شور واکنش نشان میدهد و طعم غذا را تغییر میدهد. جالب است که بدانید بخشی از تابههای مسی، کار دست هنرمندان ایرانی است که در بازار بهصورت کیلویی عرضه میشود.
- تابه شیشهای: این نوع تابههای بیرنگ که به پیرکس شهرت دارند، انتخاب خوبی برای آشپزی هستند و تا زمانی که ضربهای محکم به آنها وارد نشود و یا شوک دمایی دریافت نکنند، مقاوم هستند.
- تابه لعابی: این نوع تابهها از کشیدن روکشی روی ظروف چدنی یا آهنی تولید میشوند، طول عمر این روکشها محدود است و براثر ضربه و حرارت آسیب میبینند. این تابهها برای گرم نگهداشتن کنسروها و پختن غذاهای آبدار مناسباند.
- تابه سلیکونی: جنس این تابهها شبیه کائوچوست که ترکیبی از سیلیسیوم و اکسیژن است. برای شیرینیپزی مناسب هستند، زمان پخت در آنها سریع است و بدون روغن ماده غذایی از آنها جدا میشود.، نباید روی حرارت مستقیم قرار گیرند، سیلیکونهای پلاتینی از نوع مرغوب و باکیفیت آن است.
نکات مهم هنگام خرید سرویس تابه چیست؟
قیمت سرویس تابه:
اولین نکته در خرید هر محصولی مسلما توجه به قیمت ان است. اگر شما دوستان پیش از خرید هر وسیلهای بودجهای که قرار است برای خرید آن هزینه کنید را کنار بگذارید، خود به خود بسیاری از کالاهایی که در محدودهی قیمتی شما نیستند، حذف خواهند شد. سرویس تابه هم از این قاعده مستثنی نیست و بسته به جنسی که دارند قیمت ان هم بالا و پایین میشود. پس اگر قیمت این محصول برای شما مهم نیست، پیشنهاد ما به شما خرید سرویس تابه از برندهای مطرح گفته شده و باکیفیت میباشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بررسی امکانات تلویزیون های جدید سامسونگ را بخوانید.
جنس سرویس تابه:
مورد بعدی دقت در جنس سرویس تابه است. در حال حاضر خوشبختانه جنسهای تابه موجود در بازار بسیار متنوع هستند که انتخاب را برای شما دوستان راحتتر خواهد کرد. همانطور که در قسمت بالاتر به انواع سرویس تابه اشاره کردیم، میتوانید با کنار هم قرار دادن ویژگیهای هر کدام مدل مدنظرتان را خریداری نمایید.البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله معرفی امکانات و ویژگی های ظرفشویی سامسونگ را بخوانید.

فقط عزیزان فراموش نکنید که همهی جنسهایی که در بازار موجودند تا حد زیادی نسبت به برخورد اجسام تیز حساس بوده و خیلی زود آسیب خواهند دید.
نوع سرویس تابه:
مدلهای تابهای که در بازار یافت میشوند؛ اغلب یا حالت وُک دارند و یا اینکه قسمت بدنهی انها کوتاه میباشد. از بین این دو مدل هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند که انتخاب هر کدامشان به سلیقه و نیاز شما بستگی خواهد داشت. اگر تابهی لبه کوتاه را خریداری کنید مسلما نمیتوانید غذاهایی چون انواع خوراک و یا خورشتها را درون ان اماده سازید، در صورتی که انتخاب تابهی وُک که حالت گرد و بلندی دارد، به شما این امکان را خواهد داد که انواع خوراک گوشت و یا مرغ و یا غذاهایی نظیر سوپ را با ان آماده کنید.
رنگ سرویس تابه:
به طور کلی میتوان گفت که اگر ظروف اشپزخانه که منظورمان همان ظروف پخت و پز میباشد، را از بین رنگهای تیره انتخاب کنید، مناسبتر خواهد بود. چون به هر حال هنگام آماده سازی انواع مواد غذایی روغن آنها پخش خواهد شد و مقدار اعظمی هم بر روی ظروف پخت و پز میریزد.

به مرور زمان لکهی روغن دیگر از روی ظرف و یا تابه پاک نخواهد شد و ظاهر ناخوشایندی در اشپزخانهی شما به وجود خواهد آورد. هرچند این قانون کلی است و برای همه صدق نمیکند، شاید بسیاری از بانوان به خرید ظروف و یا سرویس تابه با رنگ روشن تمایل نشان دهند، به هر حال این مورد کاملا سلیقهای خواهد بود.
محکم بودن دسته:
مورد بعدی که شاید بسیاری از دوستان هنگام خرید سرویس تابه به آن توجه نکنند، دقت در محکم بودن اتصالات دسته میباشد. اگر تابه ی انتخابی شما دو دسته است، حتما باید از دوام و کیفیت انها آسوده خاطر باشید تا خدایی ناکرده هنگام پخت و پز دسته باز نشود و عوارض بعدی به وجود نیاید.

اگر هم یک دسته دارد، بهتر است که بلند و محکم باشد. دوستان فراموش نکنید که هر از گاهی بعد از اتمام کارتان؛ با پیچ گوشتی دستهها را کاملا محکم کنید تا اگر شل شدهاند، در جای خود ثابت بمانند.
خرید از فروشگاه معتبر:
مورد آخر و حائز اهمیت خرید سرویس تابه از فروشگاههای معتبر سراسر کشور میباشد. در حال حاضر با توجه به پاندمی کرونا و شیوع ان در سراسر جهان بهتر است که خریدهایتان را غیرحضوری و یا آنلاین انجام دهید تا خطر ابتلا به این ویروس کاهش یابد. اگر هم قصد خرید حضوری سرویس تابه را دارید، حتما از فروشگاههای معتبر لوازم خانگی موجود در شهر محل سکونتتان آن را انتخاب و خریداری کنید تا محصول باکیفیتی را تحویل بگیرید.
برند:
خرید از بهترین برندهای تولید کننده ماهیتابه.
روشهای نگهداری از سرویس تابه چگونه است؟
- دور از دسترس کودکان نگهداری شود، چون ممکن است با اشیا تیز، کف تابه را دچار خط و خش کنند.
- بر اساس تعداد اعضای خانوادهتان از تابه استفاده کنید، برای مثال اگر دونفر هستید بهتر است، در ابتدا از تابهی کوچک سرویس بهره ببرید تا همگی انها به یکباره مورد استفاده قرار نگیرند و طول عمرشان کاهش نیابد.
- سعی کنید هنگام قرار دادن سرویس تابه در کابینت، هیچگاه ظروف دیگر را درون آنها نگذارید؛ چون در اثر گذاشتن و برداشتن ظروف دیگر، کف تابه خط میافتد.
- هیچگاه از کفگیر و یا ملاقههای نوک تیز و فلزی برای هم زدن غذای درون سرویس تابه استفاده نکنید، چون به مرور زمان کیفیت اولیهی خود را از دست داده و اسیب میبینند. بهتر است به سراغ کفگیر و یا ملاقههای سیلیکونی و یا چوبی بروید.
سخن پایانی
شما در این مقاله با راهنمای خرید سرویس تابه آشنا شدید. همچنین از نکات مهم هنگام خرید آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید ان را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
این بستگی به ترجیحات آشپزی شما دارد. اگر میخواهید قابلمهها و ماهیتابههایتان به سرعت و به طور یکنواخت با حداقل نقاط سرد و گرم، گرم شوند، مطمئناً رسانایی بسیار مهم است. اگر خیلی مشغله کاری ندارید و ترجیح می دهید کمتر خرج کنید، پیشنهاد می کنیم که از این قبیل ظروف استفاده کنید. از رایج ترین مواد مورد استفاده در ظروف پخت و پز، مس تا حد زیادی رسانا است و پس از آن آلومینیوم، چدن، فولاد کربن، فولاد ضد زنگ و سرامیک قرار دارند.
قابلمهها و تابههایی با سطوح نچسب راحتتر تمیز میشوند و به روانکاری بسیار کمتری به شکل روغن یا چربی نیاز دارند. با این حال، پوشش های نچسب به خوبی با دمای بیش از ۲۵۰ درجه سانتیگراد مقابله نمی کنند، بنابراین بهتر است حداقل یک تابه بدون روکش در آشپزخانه خود برای کارهای آشپزی با دمای بالا داشته باشید.