
گوشت کوب برقی چیست؟ + راهنمای خرید گوشت کوب برقی
وقتی میکسر، مخلوط کن معمولی و چرخ گوشت در آشپزخانه دارید به نظر می رسد نیازی به دیگر وسایل آشپزخانه در این رده نداشته باشید. اما گوشت کوب برقی وسیله ایست که امروزه با وجود تمام وسایلی که در آشپزخانه هستند کارایی خاص خود را دارد. نام گوشت کوب برقی ممکن است تداعی کننده کاربرد این وسیله تنها به عنوان گوشت کوب باشد، اما گوشت کوبیدن تنها یکی از کاربردهای این وسیله یا به نوعی کاربرد بومی این وسیله مختص به کشور ماست. گوشت کوب برقی از وسایلی است که کاربرد زیادی در آشپزخانه دارد این وسیله به شما این امکان را می دهد که در روند تهیه غذا و له کردن مواد سریع عمل کنید.ما در این پست به معرفی انواع گوشت کوب برقی، مزایای استفاده، معرفی بهترین برندها و همچنین راهنمای خرید بهترین گوشت کوب برقی خواهیم پرداخت، پس با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
- گوشت کوب برقی چیست؟
- معرفی انواع گوشت کوب های برقی
- گوشت کوب برقی چه مزایایی دارد؟
- راهنمای خرید گوشت کوب برقی
- ویژگی های یک گوشت کوب برقی خوب چیست؟
- کاربرد گوشت کوب برقی چیست؟
- نحوه استفاده از گوشت کوب برقی چگونه است؟
- سخن پایانی و سوالات متداول
گوشت کوب برقی چیست؟
در زبان فارسی این وسیله با نام گوشت کوب برقی شناخته می شود اما در زبان انگلیسی با عناوینی مثل Hand Blender و Immersion Blender و stick blender خطاب می شود که همگی یکسان هستند. گوشت کوب برقی در واقع یک ظرف استوانه ای است که دارای یک موتور و یک میله است. تیغه ای که در انتهای این دستگاه قرار دارد وظیفه خرد کردن و له کردن مواد غذایی را بر عهده دارد.

البته وظایف گوشت کوب برقی تنها به خرد کردن و له کردن مواد غذایی محدود نمی شود. با گوشت کوب برقی می توانید به راحتی مواد مختلف را هم بزنید و مخلوط کنید یا حتی قطعات یخ را پودر کنید. گوشت کوب برقی می تواند غذا را به راحتی برای شما پوره کند و حلیم یا کشک بادمجان را برای تان له کند.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: انواع ماشین لباسشویی ال جی
اگر از مدل های چندکاره آن خریداری کنید، بسیاری از کارها همچون همزدن تخم مرغ ها برای تهیه کیک و یا سس، خرد کردن مواد غذایی مثل پیاز و سبزیجات و رنده کردن مواد غذایی مختلف را برای شما انجام می دهد. حتی اگر تیغه های جانبی بیشتری داشته باشد، برای خرد کردن یخ نیز می توان از آن استفاده کرد.
معرفی انواع گوشت کوب های برقی
گوشت کوب های برقی بطور کلی در دو نوع ساده و چندکاره طراحی و تولید می شوند که به شرح ذیل می باشد:
- نوع ساده: همانطور که از نامش نیز مشخص است، این نوع از گوشت کوب های برقی فاقد هرگونه امکان جانبی و قابلیت های دیگر بر روی ساختار الکتریکی خود هستند و تنها می توان از آن ها به جای گوشت کوب های دستی و قدیمی استفاده نمود؛ با این تفاوت که دیگری نیازی به وارد کردن فشار برای له کردن مواد در داخل یک ظرف و یا قابلمه نمی باشد!
- نوع چندکاره: گوشت کوب های برقی چندکاره دارای امکانات مختلفی از قبیل: خردکن، همزن، رنده، آسیاب، پوره کُن، رب ساز و غیره هستند. از قیمتی به مراتب بیشتر از مدل های ساده خود برخوردار هستند و می توان از آن ها برای انجام طیف گسترده ای از فرآیندهای آشپزی روزانه خودتان استفاده کنید. از پر طرفدار ترین مدل های این دسته گوشت کوب برقی سه کاره می باشد.
اجزای تشکیل دهنده گوشت کوب برقی:
گوشت کوب برقی در ساده ترین حالت از یک بدنه به عنوان پایه ی اصلی گوشت کوب و یک میله که تیغه نیز به آن وصل می شود و یک پارچ مدرج تشکیل می شود. البته برای کسب اطلاعات راهنمای خرید کولر گازی را بخوانید.
گوشت کوب چندکاره که از قطعات و لوازم جانبی متعددی تشکیل شده است، بسته به کارایی هایی که دارد از قطعاتی مانند خردکن و همزن و دیسک ها و صفحات مختلف رنده تشکیل شده است. معمولاً خردکن و میله ی همزن نرم و در برخی موارد تیغه ها و صفحات مختلف رنده با اشکال متنوع از جمله قطعات تشکیل دهنده ی گوشت کوب برقی چندکاره می باشند.
گوشت کوب برقی چه مزایایی دارد؟
- گوشت کوب برقی یک وسیله کوچک بوده که جابه جایی آن راحت است. حتی اگر از انواع چندکاره آن هم خریداری کنید، باز هم جابه جایی آن از یک مخلوط کن و یا خردکن و … آسان تر خواهد بود.
- سرعت پوره کردن یا خرد کردن مواد غذایی در گوشت کوب برقی بسیار بالاست.
- مزیت بعدی آن این است که فضای زیادی را در کابینت یا آشپزخانه اشغال نمی کند.
- و نکته چهارم نحوه کار کردن با آن پیچیده و گیج کننده نیست و شما را سریع به هدف تان می رساند.
راهنمای خرید گوشت کوب برقی
بدیهی است که هر قدر آپشنها و قابلیتهای یک دستگاه بیشتر و پیشرفتهتر باشد، قیمت آن هم گرانتر خواهد بود، اما یک محصول گران لزوماً به معنای کاربردی بودن و با کیفیت بودن نیست. از طرفی، محصولات ارزانقیمت هم نمیتوانند گزینهای ایدهآل برای شما محسوب شوند؛ ممکن است که برند تولیدکننده از قطعات بسیار ارزان و ضعیف برای تولید گوشت کوب مورد نظر استفاده کرده باشد و در نهایت آن را با یک قیمت ارزانتر به شما بفروشد.

نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید، این است که در ابتدا بدون توجه کردن به قیمت گوشت کوب برقی مورد نظرتان، همه قابلیتهای آن را با خواستههای خود و البته نکات راهنمای خرید گوشت کوب برقی مطابقت دهید و در نهایت، قیمت آن را با بودجه خود بسنجید. سعی کنید محصولی را خریداری کنید که بیش از ۵۰ درصد نیازهای شما را پوشش میدهد. حالا با در نظر گرفتن این نکته بسیار مهم در مورد قیمت محصولات موجود در بازار، قابلیتهای مهم یک گوشت کوب برقی را مد نظر داشته باشید.
قابلیت جدا شدن قطعات دستگاه
در حین خریداری کردن انواع گوشت کوبهای برقی موجود در بازار به این نکته بسیار مهم توجه کنید که آیا میتوان قطعات دستگاه را از هم جدا کرد یا خیر. این قابلیت علاوه بر اینکه میتواند شما در حین تعویض یا تعمیر قطعات یاری کند، میتواند یک آپشن فوقالعاده برای شستوشوی آسان دستگاه باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله راهنمای خرید سیستم صوتی خانگی و ساندبار را بخوانید.
توجه داشته باشد که تمیز بودن و پاکیزه کردن دستگاه به صورت منظم میتواند به دوام و کاربردی بودن آن در درازمدت کمک کند. بنابراین شما باید محصولی را انتخاب کنید که قطعات آن به راحتی قابل جدا شدن هستند و میتوان آنها را در ماشین ظرفشویی مورد شستوشو قرار داد.
البته ناگفته نماند که همه قطعات دستگاه به جز موتور میتوانند جدا شوند و اگر دستگاهی چنین قابلیتی را در اختیار شما قرار نمیدهد، بهتر است که آن را خریداری نکنید تا در ادامه متحمل دردسرهای متعدد و مختلف نشوید. مهمترین نکته در راهنمای خرید گوشت کوب برقی این است که شما بتوانید از یک کاربری آسان و حرفهای لذت ببرید.
جنس بدنه دستگاه
جنس بدنه بسیاری از گوشت کوبهای برقی موجود در بازار از پلاستیک است. پلاستیک به کار رفته در بدنه محصولات مختلف میتواند متنوع باشد. بعضی از پلاستیکها از نوع معمولی ساخته شدهاند و احتمال خوردگی، از بین رفتن و پوسیدگی در آنها وجود دارد. از طرفی بسیاری از محصولات حرفهای هم از پلاستیک ABS در بدنه خود برخوردار شدهاند که احتمال بروز انواع خط و خش یا خوردگی را برای همیشه از بین خواهد برد.
- درباره راهنمای خرید لوازم خانگی سامسونگ برای جهیزیه بیشتر بخوانید.
برای خرید یک دستگاه کاربردی، کافی است که از فروشنده سؤال کنید که جنس بدنه این گوشت کوب برقی از چه نوع پلاستیکی ساخته شده است. البته توصیه ما به شما این است که پیش از مراجعه به فروشگاه مورد نظر، یک جستوجوی اساسی در سایت برند تولیدکننده محصول مورد نظر داشته باشید تا با بررسی مزایا و ویژگیهای بدنه آن، تمامی اطلاعات لازم را کسب کنید.
جنس میلههای دستگاه
یکی از مهمترین نکاتی که باید حین مطالعه راهنمای خرید گوشت کوب برقی در نظر داشته باشید، توجه به جنس میلههای دستگاه مورد نظر است. بدیهی است که جنس میلههای به کار رفته در گوشت کوبهای برقی معمولاً از فلز ساخته شده است.
اما نکته مهم دقیقاً در همینجاست که به کارگیری چه نوع فلزی میتواند به ایجاد یک کاربری حرفهای و مطمئن منجر شود. این نکته را از یاد نبرید که فلزهای معمولی به کار رفته در بدنه میلههای دستگاه گوشت کوب برقی به شدت در معرض پوسیدگی، زنگ آهن و خوردگی وجود دارند و نباید از این دسته محصولات استفاده کرد.

از طرفی، بسیاری از کاربرانی که در استانهای شمالی و مناطق شرجی زندگی میکنند، همیشه از این موضوع شکایت داشتهاند که چرا میلههای دستگاه گوشت کوب برقی دچار اکسید آهن میشود. برای حل چنین مشکلی و برای گریز از آسیبهای ناشی از رطوبت و اکسید آهن، باید از دستگاههایی استفاده کرد که میلههای آنها از جنس استیل استنلس ساخته شدهاند.
استیل استنلس که بهترین نوع فلز مقاوم در برابر اکسید آهن است، باعث میشود که میلههای دستگاه گوشت کوب برقی در برابر آسیبهای زیستمحیطی مقاوم شوند و کاربر بتواند از آن برای سالهای متمادی استفاده کند.راهنمای خرید تلویزیون
وزن دستگاه در راهنمای خرید گوشت کوببرقی
دستگاه گوشت کوب برقی برخلاف دستگاههای کاربردی دیگری که در فضای آشپزخانه مورد استفاده قرار میگیرند، کمجاتر و سبکتر است. به عبارت سادهتر، مثلاً یک دستگاه همزن بسیار سنگینتر از یک دستگاه گوشت کوب برقی است و همین مسأله باعث میشود که کاربران برای خریداری کردن گوشت کوب برقی ترغیب شوند. به یاد داشته باشید که طراحی گوشت کوب برقی به نحوی است که شما میتوانید به راحتی آن را بلند کنید و داخل ظرف مورد نظر قرار دهید.
بیشتر بخوانید، بیشتر بدانید: تلویزیون شیائومی p1
بنابراین حین خرید محصول مورد نظرتان این ویژگی مهم را هم در نظر داشته باشید که وزن دستگاه باید ایدهآل و سبک باشد تا قابلیت حملونقل آسان آن فراهم شود. بسیاری از گوشت کوبهای برقی موجود در بازار آنقدر سبک هستند که بتوان آنها را با یک دست بلند کرد؛ چنانچه دستگاه مورد نظر شما آنقدر سنگین است که باید آن را با دو دست بلند کرد، بهتر است که از خرید آن صرف نظر کنید.
شارژی یا کابلی بودن دستگاه
یکی دیگر از مهمترین نکات راهنمای خرید گوشت کوب برقی، توجه به شارژی یا غیر شارژی بودن دستگاه گوشت کوب برقی است. یک دستگاه گوشت کوب برقی معمولاً با استفاده از کابل به پریز برق متصل میشود و برای این کار همیشه باید متکی به انرژی برق بود.
با این اوصاف، شما برای استفاده از دستگاه گوشت کوب برقی باید دائماً به دنبال پریز برق نزدیک به خودتان باشید تا بتوانید از یک کاربری ساده لذت ببرید. در عوض، دستگاه گوشت کوب برقی شارژی، نیازی به کابل برق ندارد و پس از یک مدتزمان کوتاه شارژ شدن میتواند برای چند ساعت مورد استفاده کاربران قرار بگیرد.
اگر میخواهید از یک کاربردی آسان و ساده بهرهمند شوید و از معایب دستگاه گوشت کوب برقی شارژی لذت ببرید، حتماً این قابلیت را حین خریدن دستگاه در نظر داشته باشید. البته بعضی از دستگاههای موجود در بازار از هر ۲ قابلیت کابلی و شارژی برخوردار شدهاند تا کاربر بتواند از هر ۲ آپشن به صورت همزمان استفاده کند.
طول سیم دستگاه
چنانچه محصول مورد نظر شما از قابلیت شارژ شدن برخوردار نیست، بهتر است که به قابلیت طول سیم آن دقت بیشتری داشته باشید. از آنجایی که بسیاری از خانههای ایرانی دارای پریزهای برق دورتر از فضای آشپزخانه هستند، لازم است که از گوشت کوب برقی با سیم بلند استفاده کنید.
دستگاههایی که دارای سیم بلند هستند، امکان استفاده در محیطهای بسیار بزرگ را هم برای کاربران به ارمغان میآورند. دقت کنید که دستگاه مورد نظرتان باید حداقل از یک سیم یکمتری برخوردار باشد. البته، اگر سیم دستگاه مورد نظر شما بیش از یکمتر باشد، باید قابلیت محفظه جمعآوری سیم آن را هم مورد واکاوی قرار دهید.
توجه کنید همانقدر که سیم کوتاه دردسرهای خاص خودش را دارد، سیم بسیار بلند هم دردسر ساز خواهد بود. از این بابت، بهتر است که برای گوشت کوبهای برقی با سیم بسیار بلند، یک آپشن دیگر هم در نظر بگیرید. همانطور که اشاره کردیم، سیمهای بلند باید در یک محفظه مخصوص گردآوری شوند تا از آسیبهای مختلف در امان بمانند. به همین دلیل، در حین خریداری کردن دستگاه، قابلیت جمعآوری سیم و محفظه نگهداری سیم را با دقت فراوان مورد بررسی قرار دهید.
موتور و توان مصرفی
همانطور که به خوبی میدانید، موتور و توان مصرفی آن، حرف اول را در محصولات برقی، مخصوصاً در لوازم آشپزانه میزند. بدون برخورداری از یک دستگاه با توان مصرفی بالا و موتور قدرتمند، نمیتوان به یک کاربری بسیار حرفهای دست یافت. از این بابت، بهتر است که این بخش از دستگاه را با وسواس و دقت فراوان مورد بررسی قرار دهید.

به یاد داشته باشید که توان مصرفی استاندارد برای دستگاه گوشت کوب برقی برابر با ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ وات است؛ این میزان توان مصرفی تعیینکننده قدرت کارایی دستگاه است و میتوان روی آن حساب باز کرد. برای مثال، یک دستگاه با توان مصرفی ۲۰۰ وات به هیچ عنوان نیازهای روزانه شما را به صورت تمام و کمال برآورده نخواهد کرد، اما در عوض انرژی برق کمتری مصرف میکند.
از طرفی دستگاه گوشت کوب برقی با توان ۱۰۰۰ وات و بیشتر، از موتور بسیار قدرتمندی برخوردار است که عملیات خرد کردن، له کردن و به هم زدن را در کسری از ثانیه و با قدرت هر چه تمامتر انجام میدهد. بنابراین لازم است که حین خریداری کردن دستگاه مورد نظر، نوع موتور و توان مصرفی آن را مورد بررسی و واکاوی قرار دهید. البته این نکته مهم را از یاد نبرید که هر قدر توان مصرفی دستگاه بیشتر باشد، باید در انتظار هزینههای بیشتری در قبض برق مصرفی خود باشید.
ایمنی دستگاه
در نظر گرفتن قابلیتهایی که ایمنی دستگاه را تأمین میکنند، بسیار حیاتی و مهم است. البته نمیتوان انتظار قفل کودک را در انواع گوشت کوبهای برقی داشت، اما با در نظر گرفتن نکات راهنمای خرید گوشت کوب برقی، لازم است که در حین خریداری کردن دستگاه، از فروشنده بپرسید که امکانات ایمنی این محصول چیست.
البته نکته مهمی که در مورد رعایت مسائل ایمنی دستگاههای برقی مثل گوشت کوب برقی ارائه میشود، این است که در حین تمیز کردن میله یا تیغههای دستگاه به هیچ عنوان دست خود را به صورت مستقیم داخل آنها قرار ندهید. میله و تیغههای به کار رفته در این دستگاه، احتمالاً آنقدر تیز هستند که بتوانند به دستان شما آسیب وارد کنند.
گارانتی و خدمات پس از فروش
این بخش از قابلیتهای یک دستگاه به صورت مستقیم با برندهای تولیدکننده مربوط میشوند. برند تولیدکنندهای که مشغول به ارائه گوشت کوبهای برقی در بازار محصولات خانگی است، گارانتی و خدمات پس از فروش را با توجه به سیاستهای کاری خود ارائه میدهد تا هیچ خدشهای به تجربه کاربری کاربران وارد نشود.
توصیه ما به شما این است که در حین خریداری کردن دستگاه گوشت کوب برقی، نکات مهم در مورد گارانتی و خدمات پس از فروش دستگاه را در نظر داشته باشید. برای مثال در مورد این قضیه سؤال کنید که گارانتی دستگاه شامل تمام قطعات میشود؛ آیا این گارانتی شامل موتور و تیغههای گوشت کوب برقی میشود؟ خدمات پس از فروش تا چه تاریخی ارزش دارند و شامل چه چیزهایی میشوند؟ با دستیابی به پاسخ این سؤالها میتوان به راحتی فهمید که گارانتی و خدمات پس از فروش یک دستگاه شامل چه چیزهایی هستند.
قیمت دستگاه
همانطور که در ابتدای این مطلب اشاره کرده بودیم، بهتر است که هیچ توجهی به قیمت دستگاه نداشته باشید تا در ابتدا همه قابلیتها را به خوبی بشناسید و سپس آنها را با خواستههای خود مطابقت دهید. مهمترین نکته راهنمای خرید گوشت کوب برقی در مورد قیمت محصولات در آن است که یک محصول کاربردی باید بتواند بیش از ۵۰ درصد نیازهای شما را پوشش دهد و با بودجه شما سازگاری داشته باشد.
برای مثال اگر محصول مورد نظر شما ارزشی به اندازه یک میلیون تومان دارد، باید بررسی کرد که آیا این یک میلیون تومان میتواند بیش از نیمی از نیازهای شما را در روز پوشش دهد یا خیر. اگر این دستگاه با همین قیمت بتواند برای شما کاربردی باشد، مقرونبهصرفه است و در غیر این صورت، غیر منطقی و گران محسوب میشود.
ویژگی های یک گوشت کوب برقی خوب چیست؟
در زیر به بهترین مواردی که می توانید در انتخاب یه گوشت کوب برقی در نظر بگیرید اشاره شده است.
- موتور آن دارای توان بالایی باشد.
- قسمت پایینی گوشت کوب برقی که از بدنه اصلی جدا می شود بهتر است فلزی باشد.
- پره های تیغه آن بلند باشد.
- تیغه آن به صورت پرسی به شفت وسط وصل شده باشد و از پیچ و مهره استفاده نشده باشد.
- بهتر پایه های مختلف برای استفاده در موارد مختلف مانند خرد کردن یخ و … برخوردار باشد.
کاربرد گوشت کوب برقی چیست؟
گوشت کوب برقی کاربردهای بسیاری دارد. علاوه بر خرد کردن و له کردن مواد غذایی می توانید از گوشت کوب برقی استفاده های زیادی کنید. مخلوط کردن سوپ، اسموتی، هم زدن خامه یا تخم مرغ، خرد کردن میوه و سبزی و له کردن پیاز از جمله کاربردهای این محصول هستند. همچنین می توانید برای درست کردن پوره سیب زمینی هم از این دستگاه کمک بگیرید.
به طور کلی گوشت کوب های برقی، برای موارد زیر استفاده می شوند:
- تهیه آبمیوه های متنوع همچون آب طالبی، شیک های مختلف، شیر موز و ….
- خرد کردن سبزیجات و پیاز و …
- پوره کردن سیب زمینی پخته، هویج پخته و …
- همزدن تخم مرغ
- له کردن مواد غذایی همچون حلیم یا کشک بادمجان و …
- خرد کردن یخ (در مدل های خاص)
- تهیه کیک (در صورت داشتن همزن)
- رنده کردن مواد غذایی (در مدل چهار کاره)
نحوه استفاده از گوشت کوب برقی چگونه است؟
یکی از مزایای گوشت کوب برقی که در بخش های قبلی نیز در مورد آن صحبت کردیم، نحوه کار کردن آسان و ساده آن است. اگر گوشت کوب برقی تک کاره باشد، اغلب یک سرعت دارد. کافی است دست تان را روی دکمه نگه داشته تا تیغه گوشت کوب بچرخد.
مواد غذایی را بهتر است درون لیوان گوشت کوب بریزید و برای اینکه ترکیب مواد غذایی در آن به خوبی انجام شود، گوشت کوب برقی را ضمن کار، حرکت دهید تا مواد با یکدیگر مخلوط شوند. میتوانید برای بهتر مخلوط شدن مواد، مایعات مخصوص پخت و پز در درون ظرف بریزید.
سخن پایانی
شما در این مقاله با گوشت کوب برقی آشنا شدید. همچنین از راهنما خرید و کاربر د و مزایای آن آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.
سوالات متداول
همانطور که گفتیم گوشت کوب برقی ها دارای مدل های متنوع و برندهای مختلفی هستند. هرچه امکانات و لوازم جانبی یک گوشت کوب برقی بیشتر باشد، قیمت آن گران تر است. برند و کیفیت محصول هم نقش مهمی در قیمت آن دارند. شما با توجه به بودجه ای که دارید و با توجه به نیاز خود از این دستگاه باید محصول مناسب را انتخاب کنید.
بله. گوشت کوب برقی ها در انواع با سیم و بی سیم عرضه می شوند. اما باید توجه داشته باشید که مدل های بی سیم قدرت کم تری دارند. گوشت کوب های سیم دار یا غیر شارژی، قیمت مناسب تری دارند. اما کابل شان اغلب کوتاه بوده و انعطاف پذیر نیستند و شما باید کنار پریز برق از آنها استفاده کنید.
اگر در آشپزخانه محدودیت پریز دارید، بهتر است از نمونه شارژی آن استفاده کنید. چون در هر نقطه از آشپزخانه قابل استفاده بوده و شما قدرت مانور بیشتری خواهید داشت. اما مدل های شارژی و یا بدون سیم گوشت کوب برقی هم سنگین تر بوده و هم قیمت بالاتری دارند.