لوازم خانگی

نقد و بررسی تلویزیون هوشمند شیائومی سری Mi TV P1 + معرفی مشخصات و ویژگی های تلویزیون شیائومی P1

شیائومی را بیشتر با گوشی‌های خوش‌قیمت و کارآمدش می‌شناسیم اما حتماً می‌دانید که سبد محصولات این شرکت فوق‌العاده متنوع است و هر چیزی که فکرش را بکنید در آن پیدا می‌شود. شیائومی یک شرکت چینی طراحی و تولید محصولات الکترونیک است و مقر آن در پکن قرار دارد. این شرکت، از بزرگ‌ترین شرکت‌ها در زمینه طراحی، توسعه و فروش تلفن‌های هوشمند، نرم‌افزار تلفن همراه و لوازم الکترونیکی مصرفی، لوازم خانگی و ابزار است.

از ابتدای انتشار نخستین گوشی‌های هوشمند در سال ۲۰۱۱، شیائومی سهم بزرگی از بازار های آمریکا، پکن، هنگ کنگ و هند را بدست آورد و آن را به دامنه گسترده‌تری از لوازم الکترونیکی مصرفی گسترش داد. این شرکت پس از سامسونگ، دومین تولیدکنندهٔ بزرگ تلفن‌های هوشمند در جهان است که رابط کاربری آن‌ها MIUI است.

تلویزیون‌های شیائومی بخشی از این محصولات هستند که در بازار جهانی خوش درخشیده‌اند اما در ایران هنوز توجه کافی به آنها نشده است. در این مطلب می‌خواهم یکی از جدیدترین تلویزیون‌های اقتصادی این شرکت یعنی تلویزیون هوشمند شیائومی Mi TV P1 را بررسی کنم.


فهرست مطالب


تلویزیون هوشمند چیست؟

از آنجایی که سرویس‌های پخش شیوه تماشای فیلم‌ها و نمایش‌ها را تغییر داده‌اند، تلویزیون‌ها نیز تغییر کرده و ویژگی‌ها و قابلیت‌هایی را اضافه کرده‌اند که یک دهه پیش معمول نبود. امروزه به لطف اتصال اینترنت و قابلیت اجرای برنامه‌ها می‌توان اکثر تلویزیون‌ها را تلویزیون‌های هوشمند نامید، اما همه آنها یکسان نیستند. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله استیجینگ خانه چیست را بخوانید. تلویزیون‌های قدیمی که فقط می‌توانند محتوای آنتن HDTV، کابل یا منبع A / V دیگری را نمایش دهند کم کم از در حال خارج شدن از دور هستند. دنیای ارتباطات امروز انتظار چیزی هوشمندانه‌تر دارد. تلویزیون‌های مدرن با پردازنده‌های قدرتمند، اتصال به اینترنت و قابلیت‌های نرم افزاری، بیشتر شبیه یک گوشی هوشمند یا تبلت هستند تا تلویزیون نسل‌های گذشته.

بررسی تلویزیون شیائومی P1

تلویزیون شیائومی P1 که در این مقاله بررسی می کنیم نشان می دهد شیائومی علاوه بر حوزه موبایل در تولید تلویزیون نیز رقابت می کند. دو مدل ذکر شده در بالا در محدوده High و Premium با یکدیگر رقابت می کنند و سری Mi P1 مورد بحث در میان این رده ها قرار دارد و سعی دارد با یک قیمت متوسط توجه خریداران را به خود جلب کند.

بررسی تلویزیون شیائومی P1

علاوه بر این؛ تلویزیون Mi TV P1 شیائومی دارای سیستم عامل اندروید 10، دالب ویژن، HDR10 + ، Dolby Audio و DTS-HD است و اجرای HDMI 2.1 را به طور جزئی به عهده دارد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بهترین مدل جاروبرقی بوش را بخوانید. تلویزیون شیائومی پی 1 در چهار اندازه مختلف 32P1 43P1 50P1 55P1 در دسترس است. مدل 32 اینچی HD (720p) است؛ بنابراین ما آن را در نظر نخواهیم گرفت.

بررسی کامل مشخصات جاروبرقی های سامسونگ + معرفی بهترین مدل های جاروبرقی سامسونگ

تلویزیون شیائومی”

بزرگترین مدل یعنی تلویزیون شیائومی 55P1 به پنل VA مجهز است. یک واقعیت جالب این است که برای مدل های 43 و 50 اینچ، ماتریس ها توسط POS تولید می شوند. مدل 43 اینچ دارای یک نسخه IPS (و نه پنل VA) است.

متاسفانه؛ در حالی که مشخصات؛ تولیدکننده مشخص نمی کنند که نسبت کنتراست بومی پنل VA در مدل در نظر گرفته شده برای نسخه 55 اینچ تلویزیون شیائومی P1 چیست اما از لحاظ ظاهری این دستگاه دارای کنتراست قابل توجهی برای صفحه نمایش VA است. با این حال باید توجه داشته باشید که تلویزیون 55 اینچ یک گزینه میان رده است که عمق رنگ آن 8 بیت FRC+ است و 10 بیت خالص نمی باشد.

این فناوری به تلویزیون این امکان را می دهد تا با استفاده از پیکسل های مجاور با رنگ های مختلف فضای رنگی وسیع تری ایجاد کند و این احساس را ایجاد می کند که در حال مشاهده رنگ دیگری هستیم که در واقع بخشی از فضای رنگی 8 بیتی پنل نیست. و به این دلیل کار می کند که طبق گفته شیائومی؛ این مدل 94 درصد فضای رنگی DCI-P3 را پوشش می دهد.

مطلب پیشنهادی » معرفی بهترین مدل های تلویزیون هوشمند شیائومی 2023

مشخصات تلویزیون Mi TV P1:

  • نمایشگر ۵۵ اینچی 4K UHD با رزولوشن ۲۱۶۰ در ۳۸۴۰ پیکسل
  • نرخ رفرش ۶۰ هرتز
  • پوشش ۹۴ درصدی فضای رنگ وسیع DCI-P3
  • پشتیبانی از دالبی ویژن
  • پشتیبانی از HDR 10 plus
  • دو بلندگوی ۱۰ واتی با پشتیبانی از دالبی آدیو و DTS-HD
  • سیستم عامل اندروید تی ‌وی ۱۰
  • پردازنده ۴ هسته‌ای مدیاتک ۹۶۱۱
  • ۲ گیگابایت حافظه رم
  • ۱۶ گیگابایت حافظه داخلی
  • وزن با پایه ۱۱.۹ کیلوگرم
  • قیمت حدود ۱۵.۵ میلیون تومان

معرفی مشخصات و ویژگی های تلویزیون شیائومی P1

طراحی و کیفیت ساخت

تلویزیون هوشمند شیائومی Mi TV P1 در نگاه اول فوق‌العاده زیبا و جذاب به‌نظر می‌رسد. این دستگاه مثل اکثر محصولات شیائومی ساده و شیک طراحی شده و با تمام سلیقه‌ها جور درمی‌آید. از نمای روبرو پنل بزرگی با حاشیه‌های کمتر از ۱ سانتی‌متر می‌بینیم که با حاشیه سیاه اطراف تصویر نمایشگر به حدود ۱.۵ سانتی‌متر می‌رسد. لوگوی شیائومی در میانه لبه پایینی قرار گرفته و زیر آن بخش اضافه‌ای را می‌بینیم که محل قرار گرفتن گیرنده ریموت، دکمه پاور و کلید روشن/خاموش کردن میکروفون تلویزیون است. پایه‌های تلویزیون با دو عدد پیچ به بدنه متصل می‌شوند و کمی زاویه دارند. به عنوان یک تلویزیون اقتصادی، می‌توان امتیاز کامل را به طراحی این محصول داد.

طراحی و کیفیت ساخت

اگر کمی دقیق‌تر به تلویزیون هوشمند شیائومی Mi TV P1 نگاه کنیم، می‌بینیم شیائومی حداکثر تلاش خودش را کرده تا قیمت دستگاه را پایین بیاورد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید لوازم خانگی سامسونگ را بخوانید. فریم اطراف تلویزیون از پلاستیک براق ساخته شده و به‌سرعت لک می‌شود، ضمن اینکه مقاومت چندانی در برابر خط و خش ندارد. حتی با وجود وزن ۱۲ کیلوگرمی تلویزیون، پایه‌ها نیز پلاستیکی هستند. البته به‌نظر می‌رسد که مقاومت پایه‌ها برای تحمل وزن دستگاه کافیست اما پایه‌های فلزی می‌توانست اطمینان بیشتری به خریدار بدهد.

راهنمای انتخاب و خرید ماشین ظرفشویی بوش + معرفی انواع ماشین ظرفشویی بوش

پشت دستگاه یا یک صفحه فلزی پوشانده اما پوشش مدارهای الکترونیکی و درگاه‌ها نیز پلاستیکی است. محل اتصال پایه استاندارد VESA در ابعاد ۳۰ در ۳۰ سانتی‌متر برای نصب تلویزیون روی دیوار در پشت دستگاه دیده می‌شود. ضخامت کلی تلویزیون بدون پایه حدود ۹ سانتی‌متر است ولی اگر بخواهید تلویزیون را روی میز قرار دهید به حداقل پهنای ۲۸.۵ سانتی‌متر نیاز دارید.

محصول فروش ویژه » تلویزیون هوشمند شیائومی 75Q1

درگاه‌ها و قابلیت‌های ارتباطی

وضعیت تلویزیون هوشمند شیائومی Mi TV P1 از نظر امکانات ارتباطی کاملاً استاندارد است. پشت دستگاه دو دسته درگاه را می‌بینیم. دسته اول شامل ورودی آنتن و گیرنده دیجیتال، ورودی تصویر کامپوزیت، خروجی صدای اپتیکال و درگاه شبکه هستند که رو به پایین قرار گرفته‌اند. در لبه سمت چپ نیز دو درگاه USB 2.0، سه درگاه HDMI و خروجی هدفون حضور دارند. تلویزیون اقتصادی شیائومی به ارتباط بلوتوث ۵.۰ و وای‌فای دوبانده ۲.۴ و ۵ گیگاهرتزی نیز مجهز شده است.

درگاه‌ها و قابلیت‌های ارتباطی تلویزیون شیائومی

ریموت کنترل تلویزیون شیائومی همانیست که در دیگر مدل‌ها از جمله Mi TV 4S (بررسی دیجیاتو) دیده‌ایم. این ریموت طراحی بسیار زیبا و کیفیت ساخت فوق‌العاده‌ای دارد، ضمن این‌که جمع‌وجور و سبک است. دو دکمه اختصاصی برای دسترسی سریع به برنامه‌های آمازون پرایم ویدیو و نتفلیکس روی این ریموت تعبیه شده که البته در ایران کاربرد زیادی ندارند. خبری از دکمه قطع صدا هم نیست اما با دو بار فشردن دکمه کاهش حجم صدا می‌توانید صدا را قطع کنید.

محصول پیشنهادی » تلویزیون اسمارت شیائومی مدل ۵۵Q1E

یکی دیگر از ویژگی‌های این تلویزیون، میکروفون اختصاصی برای ارتباط صوتی است. این میکروفون در قسمت زیر بدنه تعبیه شده و کلید مخصوص به خود را دارد تا در صورتی که به آن نیاز ندارید، آن را غیرفعال کنید.

رابط کاربری

با توجه به این‌که اندروید تی‌وی ۱۱ هنوز فراگیر نشده، تلویزیون شیائومی Mi TV P1 همانند اکثر تلویزیون‌های بازار به سیستم‌عامل اندروید تی‌وی ۱۰ مجهز شده است. رابط کاربری ساده این سیستم‌عامل شاید به مذاق همه خوش نیاید ولی اگر دنبال عملکرد روان و بی‌دردسر تلویزیون هوشمند هستید احتمالاً مشکلی با آن نخواهید داشت. البته شیائومی رابط کاربری اختصاصی خودش یعنی پچ‌وال (PatchWall) را هم طراحی کرده که شباهت زیادی به tvOS اپل دارد اما برای فعال کردن آن باید منطقه مکانی خود را تغییر دهید. من این حالت را روی منطقه کشور هند فعال کردم و طبیعتاً تمام تبلیغات و بنرهای صفحه اصلی دستگاه به فیلم‌های هندی تغییر پیدا کرد.

پردازنده چهار هسته‌ای مدیاتک MT9611 همراه ۲ گیگابایت حافظه رم توان کافی برای اجرای رابط کاربری و برنامه‌های معمول را دارد. سرعت نصب و اجرای برنامه‌ها کاملاً رضایت‌بخش است و در هیچ قسمتی از رابط کاربری شاهد کندی یا لگ نیستیم. بنابراین سخت‌افزار تلویزیون هوشمند شیائومی Mi TV P1 شما را از اندروید باکس بی‌نیاز می‌کند.

بررسی امکانات تلویزیون های جدید سامسونگ + مقایسه سامسونگ با سایر برند های دیگر

با وجود این‌که اکثر برنامه‌های پیش‌فرض این تلویزیون از جمله آمازون پرایم ویدیو، نتفلیکس و دیگر سرویس‌های پخش محتوای خارجی در ایران کاربردی ندارند، پیشنهاد می‌کنم اپ‌های ایرانی مثل فیلیمو، آپارات و نماوا را نصب کنید تا بتوانید به مجموعه کاملی از فیلم‌ها و سریال‌ها دسترسی داشته باشید.

Android TV 10 و PatchWall

سیستم عاملی که در سری تلویزیون شیائومی P1 نصب شده است Android TV 10 است. از نظر زیباشناسی همه این پلت فرم را نسبت به آخرین نسخه های تایزین سامسونگ یا WebOS ال جی دوست ندارند. اما در این حالت اندروید بدون نقص و روان کار می کند. تراشه ای که وظیفه عملکرد این نرم افزار را به عهده دارد MediaTek MT9611 است که یک تراشه SoC چهار هسته ای است. در کنار این قطعه سخت افزاری پردازنده گرافیکی Mali G52 MP2 و رم 2 گیگابایتی استفاده شده است. Mali G52 مسئول اجرای جزئی رابط HDMI 2.1 در تلویزیون شیائومی P1 است.

ویژگی که باعث می شود تا تلویزیون Xiaomi Mi TV P1 از اکثر رقبای اندرویدی متمایز شود این است که علاوه بر سیستم عامل، PatchWall هم وجود دارد. این نرم افزار یک رابط طراحی شده توسط شیائومی است که به شما امکان دسترسی به برنامه ها و محتوای مورد علاقه تان را می دهد. این از طریق توصیه های شخصی که Shell بر اساس تجزیه و تحلیل محتوای کار بر تولید می کنید؛ ایجاد می شود.

از دست ندهید » تلویزیون 4K شیائومی مدل 65P1E

کیفیت تصویر و رزولوشن نمایشگر

بیایید به ماتریس VA در مدل 55 اینچی تلویزیون شیائومی P1 برگردیم. هنگام بررسی تصویر ماکرو روی صفحه می توانید توزیع پیکسل های فرعی RGB را به وضوح ارزیابی کنید. اجازه دهید این را بگوییم که وضوح تصویر ماتریس نشان دهنده نحوه دیدن تصویر است. زاویه دید متوسط یکی از قواعد استفاده از پنل VA است.

یکی از نقاط قوت اصلی پنل های VA کنتراست طبیعی آنها است. در این زمینه، آنها تمایل دارند با استفاده از ماتریس IPS نسبت به تلویزیون های دیگر عملکرد بهتری داشته باشند. بنابراین تلویزیون شیائومی P1 کنتراست بسیار قانع کننده ای را دارد. رنگ های سیاه عمیق نشان داده می شوند گرجه توانایی نمایش جزئیات در مناطق سایه محدود است؛ این به دلیل نور پس زمینه Edge LED است.

کیفیت تصویر

در مورد روشنایی باید بگوییم که این محصول دارای روشنایی متوسطی است. بنابراین در هنگام مشاهده محتوای HDR تاثیری را که می توان از تلویزیون های سامسونگ یا سونی مشاهده کرد را بدست نمی آورید. البته لازم به یادآوری است که پخش مناسب محتوای HDR را می توان در تلویزیون هایی با حداکثر روشنایی 1000 نیت یا بیشتر مشاهده کرد. اما چنین مدل هایی در گروه قیمت متوسط قرار نمی گیرند. در هر صورت؛ اگر این سری از تلویزیون های شیائومی را با نور محیط بسیار کم یا بدون آن تماشا کنید؛ محتوای HDR خوب به نظر می رسد.

معرفی 3 مدل از محبوب‌ترین تلویزیون‌های شیائومی در 2023

تلویزیون شیائومی P1″

چیز دیگری که می تواند باعث احساس رضایتمندی در هنگام استفاده از تلویزیون شیائومی P1 شود؛ پردازش حرکت است. مطمئنا صحنه های اکشن به اندازه تلویزیون های میان رده تا بالا رده سونی با مهارت نمایش داده نمی شود. به هر حال یک نظر وجود دارد که سونی یکی از بهترین الگوریتم های پردازش حرکت را دارد. اما تلویزیون شیائومی P1 قادر به رقابت با مدل های گران قیمت تر است و این یک امتیاز مثبت برای شیائومی محسوب می شود.

متاسفانه؛ اشیاء موجود در اتاق روی صفحه تلویزیون شیائومی P1 منعکس می شوند که نشان دهنده پوشش ضعیف آنتی رفلکس آن است. توسعه دهندگان شیائومی باید به فکر بهبود این مورد باشند. در نهایت بحث دیگری در این رابطه باقی نمی ماند. فراموش نکنید که TCL پنل های با کیفیت بسیار خوب را تولید می کند.

پورت های تلویزیون Xiaomi Mi TV P1

برای ارزیابی عملکرد تلویزیون شیائومی P1 در حالت بازی؛ از کنسول بازی ایکس باکس سری ایکس استفاده شد. شیائومی تضمین می کند که پورت HDMI 2 فناوری eARC را اجرا می کند و همه موارد دیگر هم از ALLM پشتیبانی می کنند. اما هیچ پشتیبانی از VRR وجود ندارد؛ بنابراین اجرای جزئی HDMI 2.1 پیشنهاد شده است.

هنگام اتصال به کنسول بازی؛ این دستگاه به درستی تشخیص داد که این تلویزیون سازگار با دالبی ویژن است اما توانایی کار با استاندارد HDR10 و همچنین وجود یک حالت اتوماتیک با تاخیر کم را درک نکرد. از طرف دیگر؛ نمی توان این واقعیت را نادیده گرفت که پنل VA که در تلویزیون 55 اینچی شیائومی P1 نصب شده است با رفرش ریت 60 هرتز کار می کند. بنابراین فرصت استفاده از بازی های با سرعت 120 هرتز را از دست خواهید داد.

Xiaomi Mi TV P1

کمی هم در مورد تاخیر تلویزیون صحبت کنیم/ بعد از کمی تجربه بازی؛ مشخص می شود که تاخیر ورودی در محدوده 25 تا 30 میلی ثانیه است. بنابراین؛ توصیه به استفاده از این سری از تلویزیون های شیائومی به عنوان یک مانیتور بزرگ معتبر است. زمان پاسخگویی پنل VA هم در حدود 15 میلی ثانیه است.

بنابراین ما با یک شبه HDMI 2.1 با پورت eARC برخورد داریم. علاوه بر این؛ یک جفت پورت HDMI 2.0؛ ورودی AV؛ یک جفت USB 2.0، خروجی هدفون، خروجی دیجیتال اپتیکال؛ ورودی آنتن وجود دارد. اتصال اترنت؛ اسلات CI، Wi-Fi در باندهای 2.4 و 5 گیگاهرتز و بلوتوث 5.0 هم وجود دارد.

کیفیت صدای تلویزیون شیائومی Mi TV P1

صدا معمولا یکی از نقاط ضعف تلویزیون های میان رده است. متاسفانه مدل 55 اینچ تلویزیون شیائومی P1 از این قاعده مستثنی نیست. اگر سطح صدا خیلی زیاد نباشد؛ کیفیت صدا قابل قبول است. اما اگر از حداکثر سطح صدا استفاده شود؛ تحریف صدا قابل توجه خواهد بود که آزار دهنده است.

معرفی نکات مهم در انتخاب و خرید ماشین ظرفشویی + آشنایی با فن آوری ها و قابلیت های جدید ماشین ظرفشویی ال جی

از طرف دیگر؛ می توان از مزایای پردازش تلویزیون شیائومی P1 در توانایی پردازش محتوا با صدای Dolby Audio و DTS-HD نام برد که با توجه به این که برخی از برندها قابلیت دی کد DTS را متوقف کردند؛ بسیار مورد توجه قرار می گیرد.مدل مورد بحث دارای دو توییتر و دو ووفر است. سیستم صوتی 2.0 کاناله دارای توان خروجی کلی 20 وات (برای هر کانال 10 وات) است.

محصول جدید آمازون

جمع‌بندی

تلویزیون هوشمند شیائومی Mi TV P1 یکی از بهترین تلویزیون‌های بازار در رده قیمتی حدود ۱۵ میلیون تومان است. کیفیت تصویر این تلویزیون در این رده قیمتی کم‌نظیر است و اگر به محتوای باکیفیت و به‌ویژه ویدیوهای 4K HDR دسترسی داشته باشید، لذت ویژه‌ای را از انتخاب این محصول خواهید برد. البته طبیعیست که کیفیت این تلویزیون به مدل‌های اولد یا کیولد نمی‌رسد اما به‌ازای مبلغی که پرداخت می‌کنید، بهترین خروجی را تحویل شما می‌دهد.

انتخاب بین اندروید تی‌وی ۱۰ و رابط کاربری پچ‌وال شیائومی به سلیقه شما بستگی دارد، اما من برای دوست‌داران اندروید خالص اولی را پیشنهاد می‌کنم. هر دو حالت بسیار روان و بدون لگ و تأخیر محسوس اجرا می‌شوند. قابلیت افزودن اکانت گوگل و اکانت شیائومی و نصب برنامه‌های مختلف هم از دیگر ویژگی‌های این تلویزیون هوشمند است.

تنها ایرادی که می‌توان به این تلویزیون گرفت، استفاده از پلاستیک براق در قاب تلویزیون و حتی پایه‌های پلاستیکی است که کمی از جذابیت محصول می‌کاهد. با این حال می‌توان به‌خاطر قیمت مناسب از این ایراد چشم‌پوشی کرد.در نهایت اگر به‌دنبال یک تلویزیون نسبتاً بزرگ با قابلیت‌های پرشمار و کیفیت تصویر عالی هستید، تلویزیون هوشمند شیائومی Mi TV P1 یکی از بهترین گزینه‌ها محسوب می‌شود.

سخن پایانی

شما در این مقاله با نقد و بررسی تخصصی تلویزیون هوشمند شیائومی Mi TV P1 آشنا شدید.همچنین از مشخصات تلویزیون هوشمند آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

تلویزیون هوشمند چیست و چه فرقی با تلویزیون‌های معمولی دارد؟

تفاوت اسمارت تی وی‌ها با انواع معمولی مربوط به پردازنده‌ای است که در آنها مورد استفاده قرار گرفته است. تفاوت دیگر مربوط به قیمت تلویزیون هوشمند با انواع معمولیست. امکان نصب نرم‌افزار-امکان مشاهده ویدیو و تصاویر آنلاین-امکان بازدید صفحات وب و مواردی که با استفاده از اینترنت امکان‌پذیر است با استفاده از آنها انجام می‌شود.

تلویزیون هوشمند چه کاربردهایی دارد؟

امکان نصب نرم افزار-امکان مشاهده ویدیو و تصاویر آنلاین-امکان بازدید صفحات وب-امکان اجرای بازی-امکان اتصال به کانال های اینترنتی IPTV-امکان استفاده از قابلیت Time Shifting-امکان اتصال به شبکه های اجتماعی و سرویس های اشتراک گذاری-پشتیبانی از استاندارد DLNA-کنترل تلویزیون با دستورات صوتی و حتی ژست‌های حرکتی-قابلیت اتصال به وبکم-امکان اجرای نرم افزار SKYPE-گزارش و پیش بینی وضعیت آب و هوا-امکان دسترسی به رادیوهای اینترنتی

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا