لوازم خانگی

راهنمای خرید تلویزیون + معرفی۱۰ نکته‌ی مهم که قبل از خرید تلویزیون باید بدانید

انتخاب تلویزیون مناسب در این روزها دغدغه بسیاری از افرادی هست که قصد دارند تلویزیون خود را عوض کنند و مدل جدیدی را خریداری کنند. در این مطلب قصد داریم که نکات مهم در خرید تلویزیون و راهنمای خرید تلویزیون را در اختیار شما قرار دهیم. به نظر شما برای خرید تلویزیون به چه نکاتی باید توجه کرد ؟ تلویزیون یکی از جادویی‌ترین و سرگرم‌کننده‌ترین اختراعات بشر است که امروزه از انواع و اقسام طرح‌ها و مدل‌ها برخوردار شده و درست به اندازه دنیای گوشی‌های موبایل و یا خودروهای سواری به لحاظ کیفیت، پیشرفت چشمگیری داشته‌اند و از فناوری‌ها و امکانات مختلفی برخوردارند.


فهرست مطالب


بررسی راهنمای خرید تلویزیون

تلویزیون باید علاوه بر تکمیل دکوراسیون منزل شما، دارای کیفیت تصویر و امکانات مدرن نیز باشد. بسیاری از ما نمی‌دانیم که هنگام خرید تلویزیون باید به چه نکاتی توجه کنیم. از طرفی، اصطلاحات مختلفی در مورد آن نیز وجود دارد که بسیاری از ما معنای آن‌ها را نمی‌دانیم. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنمای خرید کولر گازی را بخوانید. در ادامه با ما همراه باشید تا به سوال شما مبنی بر این که برای خرید تلویزیون به چه نکاتی توجه کنیم، پاسخ دهیم و یک راهنمای جامع خرید تلویزیون به شما ارائه دهیم.

بررسی بودجه برای انتخاب تلویزیون

اولین نکته‌ای که پیش از خرید هر وسیله‌ای می‌بایست مد نظر قرار دهید قیمت محصول است. قبل از خرید تلویزیون بودجه خود را بررسی کنید. بدیهیست که برای خرید تلویزیون باید هزینه بیشتری را در نظر بگیرید. البته قیمت تلویزیون به متغیرهای زیادی از جمله برند، امکانات و سایز بستگی دارد و با توجه به بودجه ای که دارید، پیشنهاد خرید تلویزیون های متفاوتی از طرف فروشنده به شما داده می‌شود.

از بین تمام تلویزیون های بازار که حرفی برای گفتن دارند، تلویزیون‌های سامسونگ، ال جی، سونی، پاناسونیک و فیلیپس از نام‌آشناترین، معتبرترین و باکیفیت‌ترین‌ها هستند. با این وجود برندهای دیگری هم هستند که اقتصادی‌تر عمل کرده و کیفیت و امکانات بالا را در کنار برچسب قیمتی مناسب در اختیار مشتری قرار می‌دهند که از آن جمله می‌توان به برندهای داخلی مثل جی‌پلاس، ایکس‌ویژن، بلست و تی‌سی‌ال اشاره کرد. پس از بررسی بودجه در نظر گرفته شده، باید دید که چه انتظارات دیگری از تلویزیون دارید. در ادامه به شما خواهیم گفت در خرید تلویزیون به چه نکاتی توجه کنیم تا بهترین انتخاب را داشته باشیم.

انواع نمایشگر

اگر بخواهیم این ویژگی را از قدیم به جدید دسته بندی کنیم، این گونه خواهد بود که اولین تلویزیون‌ها، ال سی دی و ال ای دی بودند و بعد آن OLED روی کار آمد. البته کیو ال ای دی نیز هم اکنون در بعضی از تلویزیون‌ های سامسونگ در دسترس است. آشنایی با انواع نمایشگرها می‌تواند یکی از راه‌های راهنمایی برای خرید تلویزیون به شما باشد. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله خرید سیستم صوتی خانگی و ساندبار را بخوانید.

انواع نمایشگر

1. نمایشگر LED

تلویزیون‌های موجود در بازار که به ال ای دی معروف هستند، در حقیقت همان تلویزیون LCD هستند با این تفاوت که در LCD نور به وسیله کریستال مایع تولید می‌شود، اما در LED نور بوسیله پنل ال ای دی تولید می‌گردد.

2. نمایشگر QLED

QLED نیز برخلاف تبلیغات گسترده شرکت سامسونگ، تکنولوژی خیلی بالاتری نسبت به LED ندارد. فرق اصلی QLED با LED در استفاده از فناوری Quantum Dots است که در آن یک لایه از نانوکریستال به سیستم LED اضافه شده است. البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله بررسی تلویزیون شیائومی p1 را بخوانید. این نقاط، هنگام برخورد نور پس‌زمینه با آنها، روشن شده و باعث افزایش روشنایی و طیف رنگ تلویزیون می‌شوند و همین امر منجر به افزایش درخشندگی تصویر تلویزیون می‌گردد. در واقع تصویر جذاب‌تری را به نسبت شاهد خواهد بود.

جاروبرقی رباتیک چیست و چگونه کار می کند؟ + بررسی نکات اساسی که برای خرید جاروبرقی رباتیک

3. نمایشگر OLED

در حال حاضر شرکت‌هایی مانند LG ،Sony و… تلویزیون‌ها OLED وارد بازار می‌کنند. در این تلویزیون‌ها به جای لایه‌های LCD و نور پس‌زمینه‌ی LED، لایه‌ا‌ی از LEDهای اورگانیک در پیکسل‌ها قرار دارد که می‌توانند به‌صورت مجزا نور تولید کند. در کل اگر قیمت برای شما مهم نیست، OLEDها از هر لحاظ بهتر از LEDها هستند.

از ویژگی‌های این نوع نمایشگر می‌توان به استفاده از میلیونها پیکسل روشنایی جداگانه برای ارائه تصویر بهتر، تضاد رنگی بالا به طوری که رنگ سیاه کاملاً طبیعی و پررنگ نشان داده می‌شود، کیفیت بی‌نظیر تصویر با وضوح و شفافیت بالا، ارائه بسیار زنده و طبیعی رنگ‌ها و عدم تغییر کیفیت تصویر از زوایای مختلف اشاره کرد. به طور کلی در انتخاب بهترین کیفیت تصویر باید به فاکتور‌هایی مثل کنتراست یا قابلیت نمایش دادن مشکی‌ترین رنگ ممکن، میزان اشباع رنگ که به صورت مستقیم تحت تأثیر میزان کنتراست است، وضوح تصویر، طیف رنگی، پردازشگر ویدئو، میزان نوردهی و رزولوشن تصویر توجه کرد

کیفیت صفحه نمایش در تلویزیون هوشمند

اگر اهل تکنولوژی باشید بی‌شک با کلمه رزولوشن آشنایی دارید و می‌دانید که اعداد و ارقام رزولوشن معرف کیفیت صفحه نمایش است و وضوح نمایشگر را مشخص می‌کند. نکات خرید تلویزیون هوشمند در واقع به رزولوشن آن برمی‌گردد و به معنای تعداد پیکسل‌های نمایشگر در سطوح افقی و عمودی است.

کیفیت صفحه نمایش در تلویزیون هوشمند

در بهترین تلویزین عدد ۱۰۸۰ تعداد پیکسل در سطح عمودی و عدد ۱۹۲۰ تعداد پیکسل‌ها در سطح افقی را نشان می‌دهند که هر چه این ارقام بزرگتر باشند به معنای بهتر بودن نمایشگر است. امروزه بیشتر تلویزیون‌ها دارای کیفیت Full HD ،۴k و یا UHD هستند و شما در واقع باید بین این کیفیت‌ها انتخاب کنید.

  • کیفیت فول اچ دی (Full HD)

فول اچ دی همان فرمت ۱۰۸۰ پیکسل است که به شما این امکان را می‌دهد تا کوچکترین جزئیات تصویر را هم ببینید. رزولوشن این کیفیت ۱۹۲۰ × ۱۰۸۰ است. نکته‌ای که در رابطه با این کیفیت باید به آن توجه داشته باشید اینست که استفاده از کابل HDMI ضروری است؛ در غیر این صورت کیفیت تصویر به شدت افت می‌کند.

  • کیفیت ۴k

کیفیت تصویر تلویزیون ۴K در مقایسه با فول اچ دی واقعاً یک شاهکار محسوب می‌شود. کیفیت و جزئیات ۴k تا ۴ برابر کیفیت فرمت ۱۰۸۰ پیکسلی است، علت نامگذاری این سطح از کیفیت هم همین موردست. نمایشگرهای ۴K بیشتر در محصولات پیشرفته‌تر و سینمای دیجیتال بکار برده می‌شوند، از این رو کیفیت تصویر k 4 بالاتر و گران‌تر است.

  • کیفیت اولترا اچ دی (UHD)

کیفیت تصویر تلویزیون UHD بیشتر در نمایشگر‌های خانگی و مصرف کننده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. تعداد پیکسل‌ها در اولترا اچ دی ۳۸۴۰ × ۲۱۶۰ است.

برای خرید تلویزیون به چه نکاتی باید توجه کرد؟

۱. چالش انتخاب و خرید تلویزیون جدید

بسیاری از تلویزیون‌های جدید دارای محدوده‌ی دینامیکی بالا (HDR) هستند که نویدبخش تصاویر روشن‌تر، پویاتر همراه با رنگ‌های زنده‌تر و واقعی‌تر است. با این حال، باید بدانید که همه‌ی تلویزیون‌ها عملکرد HDR خوبی ندارند و طبیعتا مدل‌هایی که عملکرد بهتری دارند، هزینه‌ی بیشتری را هم تحمیل خواهند کرد. جالب است بدانید که در سال‌های اخیر اغلب توجه‌ها به سمت تلویزیون‌های OLED رفته است که گران‌تر از مدل‌های LCD/LED هستند و بخش عمده‌ای از تلویزیون‌های موجود در بازار را تشکیل می‌دهند.

راهنمای نحوه انتخاب تلویزیون ال جی + فناوری‌های مختلف در تلویزیون های ال جی کدامند؟ + موارد مهم در تلویزیون ال جی مناسب بازی چیست؟

اگرچه فاصله‌ی قیمت این دو مدل محصول هر ساله در حال کاهش است، اما در هنگام خرید باید تصمیم بگیرید که آیا یک OLED ارزش صرف هزینه‌ی اضافی را دارد یا خیر! همچنین، همانطور که در ادامه‌ی این مقاله‌ی جامع به آن خواهیم پرداخت، در حال حاضر برخی از بهترین دستگاه‌های LCD از نظر عملکرد و قیمت با تلویزیون‌های OLED رقابت می‌کنند و حتی می‌توانند وضوح و روشنایی بیشتری هم داشته باشند.

۲. آشنایی با فناوری تلویزیون‌های جدید

تلویزیون‌های LCD هر روزه در حال بهتر شدن هستند. درواقع درست است که مدل‌های OLED در اکثر رتبه‌بندی‌ها در مقام بالاتری قرار می‌گیرند، اما امروزه تلویزیون‌های ال‌سی‌دی هم وجود دارند که از نظر بهره‌وری و امکانات در حال نزدیک شدن به مدل‌های OLED هستند. به طور کلی یکی از دلایل عرضه مدل‌هایی با نمایشگرهای LED وجود آرایه‌ای کامل از چراغ‌های LED در پنل است. درواقع در این نوع از سیستم‌ها، به‌جای اینکه LEDها فقط در امتداد لبه‌های صفحه نمایش قرار گیرند، در سراسر پشت پانل چیده می‌شوند.

 آشنایی با فناوری تلویزیون‌های جدید

در کنار چنین طراحی‌ای از فناوری‌ای به نام لوکال دایمینگ (local dimming) هم استفاده شده است. با وجود چنین ترکیبی LEDها در مناطق مختلفی دسته‌بندی می‌شود و می‌توانند به طور جداگانه روشن یا خاموش شوند. در نتیجه نواحی تاریک تیره‌تر به نظر می‌رسند و احتمال دیدن هاله‌هایی در اطراف اجسام روشن در پس‌زمینه‌ای تاریک بسیار کمتر می‌شود و تصاویر زنده‌تر و گوباتر خواهند بود.

مینی ال‌ای‌دی‌ها می‌توانند قابلیت‌های دینامیکی تلویزیون را افزایش دهند، به این معنی که به بهترین شکل ممکن، بین روشن‌ترین رنگ‌ها همچون سفید و سیاه‌ترین نقاط تفاوت ایجاد کنند. همچنین وجود مینی ال‌ای‌دی‌ها می‌تواند به افزایش عملکرد HDR دستگاه (در ادامه به طور دقیق‌تر بررسی می‌شود) کمک کند. با در نظر گرفتن این امکانات جدید برای مجموعه‌‌ای از مینی ال‌ای‌دی‌ها، می‌توان شاهد عملکردی مشابه با تلوزیون‌های OLED بود. حال با این توضیحات، می‌توان انواع تلویزیون‌های جدید را در سه دسته‌ی اصلی تقسیم‌بندی کرد:

  • تلویزیون‌های OLED
  • تلویزیون‌های ۸K
  • تلویزیون‌های بی‌سیم

تلویزیون‌های OLED و محبوبیت همه‌گیر آن‌ها

شاید برای شما هم جالب باشد اگر بدانید که برای ایجاد یک تصویر در تلویزیون تنها نیاز به نورهای قرمز، سبز و آبی است. نمایشگرهای«Organic Light-Emitting Diodes» یا OLED با عبور جریان الکتریسیته از موادی که این رنگ‌ها را تولید می‌کنند، تصاویر را به شما نمایش می‌دهند. درواقع  این تکنیک روشی کاملا مستقیم به منظور تولید نورهای رنگی است. تلویزیون‌های OLED نازک‌تر، سبک‌تر و مناسب‌تر هستند و عملکردی بهتر نسبت به تکنولوژی‌های دیگر تلویزیون‌ها دارند. زیرا هر پیکسل با خاموش شدن هیچ نوری نخواهد داشت و همین مساله وضوح تصویر استثنایی را رقم خواهد زد؛ اما در LCDها نور تک تک پیکسل‌ها قابل کنترل نیست و پیکسل‌ها به صورت کلونی کنترل می‌شوند و ممکن است پس از هر دستور همچنان هاله‌هایی از نور تولید کنند.

بنابراین وضوح تصویر آن‌ها پایین‌تر از مدل‌های OLED است. تا همین چند سال پیش، مدل‌های OLED عمدتاً توسط دو شرکت بزرگ ال‌جی و سونی تولید می‌شد، اما اکنون می‌توانید آن‌ها را از هر برندی که دوست دارید، چه ایرانی چه خارجی تهیه کنید. همچنین می‌توانید تلویزیون‌های OLED کوچک‌تری (در حد ۴۸ اینچ) نسبت به گذشته پیدا کنید. طبیعتا یکی از نتایج چنین اتفاقی پیدا کردن گزینه‌های ارزان‌تر است.

تلویزیون‌های ۸K با قیمت‌های بالا

اگرچه تلویزیون‌های ۸K اولین بار حدودا سه سال پیش عرضه شدند، اما تاکنون بخش کوچکی از بازار فروش تلویزیون‌ها را به خود اختصاص داده‌اند. یکی از دلایل مورد بحث این است که این دستگاه‌های بزرگ جزئیات، بیشتری را به نمایش می‌گذارند که چندان ضروری نیست.

تلویزیون‌های ۸K با قیمت‌های بالا

درواقع تلویزیون‌های ۸K دارای ۳۳ میلیون پیکسل هستند، در حالی که نمونه‌های ۴K تا ۸ میلیون پیکسل دارند و می‌توانند تصاویر را با جزئیات کافی و شفاف نمایش دهند. از طرفی تلویزیون‌های ۸K بسیار گران هستند. اما در سال ۲۰۲۲ شاهد مدل‌های ۸K بیشتری از برندهای بیشتری هستیم که اندازه‌ی صفحه‌نمایش آن‌ از ۶۵ اینچ شروع می‌شود.

بررسی کیفیت وانواع پنل های تلویزیون شیائومی با قیمت اقتصادی

تلویزیون‌های بی‌سیم

نسل بعدی تلویزیون‌ها همراه با فناوری است که به صورت تخصصی ATSC 3.0 خوانده می‌شود. این فناوری مربوط به استانداردی برای انتقال و گسترش سیگنال‌ها از طریق هوا است. این فناوری به سیگنال‌های تلویزیون این امکان را می‌دهد که داده‌های بسیار بیشتری را حمل کنند؛ بنابراین می‌توان برنامه‌ها و فیلم‌های ۴K را با استفاده از HDR به آنتن‌های معمولی ارسال کرد. البته لازم به ذکر است که تلویزیون‌های نسل جدید هنوز به ایران وارد نشده‌اند. به طور کلی با وجود تلویزیون نسل آینده، ممکن است در نهایت بتوانید برنامه‌های تلویزیونی و سایر محتواها را در تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و حتی در وسایل نقلیه در حال حرکت دریافت کنید. همچنین مدل‌های جدید نویدبخش بهبود سیستم‌هایی برای هشدارهای اضطراری و آب‌وهوا هستند.

۳. اندازه‌ی نمایشگر در انواع تلویزیون‌ها

شاید شما هم مثل من به یاد داشته باشید که زمانی یک تلویزیون ۵۰ اینچی دستگاهی غول پیکر به نظر می‌رسید؟ در حالی که امروزه تلویزیون‌هایی با صفحه نمایش ۵۵ و ۶۵ اینچی کاملا معمول و رایج هستند. به طور کلی برای تعیین اندازه‌ی مناسب تلویزیون هیچ قانونی وجود ندارد و ترجیحات شخصی، میدان دید و حتی حد بینایی در انتخاب اندازه‌ی مناسب نقش دارد. با این حال اگر اصراری در جهت تعریف حد استاندارد برای انتخاب اندازه‌ی تلویزیون وجود دارد، می‌توانید به نکات زیر دقت کنید.

۴. وضوح تصویر، پارامتری مهم در انتخاب تلویزیون

اغلب تلویزیون‌های موجود در بازار از وضوح HD برخوردار هستند که با نام مدل ۱۰۸۰p هم معرفی می‌شوند، زیرا وضوح صفحه نمایشگر در این مدل‌ها ۱۹۲۰×۱۰۸۰ است. این بدان معناست که نمایشگر تلویزیون‌های HD دارای ۱۹۲۰ پیکسل به صورت افقی و ۱۰۸۰ پیکسل به صورت عمودی است. بنابراین در مجموع شامل تقریباً ۲ میلیون پیکسل می‌شود. به طور کلی پیکسل‌ها را می‌توان به عنوان عناصر کوچکی در نظر گرفت که تصویر روی نمایشگر تلویزیون را تشکیل می‌دهند.

 وضوح تصویر

تلویزیون‌های UHD یا (Ultra High Definition) که به تلویزیون‌های ۴K نیز معروف هستند، دارای وضوح صفحه نمایش ۳۸۴۰×۲۱۶۰ هستند؛ بنابراین شامل ۸ میلیون پیکسل می‌شوند که معادل با چهار برابر تعداد پیکسل‌ها در مدل‌های HD است. اصولا تراکم بالای پیکسل‌ها در سری مدل‌های UHD باعث می‌شود جزئیات تصویر بیشتر مشخص باشد. همچنین از جمله دیگر مزایای تلویزیون UHD اندازه‌‌ی نمایشگر بزرگ آن است که شامل مدل‌های ۶۵ اینچ و بالاتر می‌شود.

۵. بررسی تلویزیون‌های مدل ۱۰۸۰p یا HD

یک تلویزیون ۱۰۸۰p یا HD، با وضوح ۱۹۲۰×۱۰۸۰، برای اکثر کاربران محصولی مناسب است و در مقایسه با سری‌های UHD با اندازه‌ی مشابه، از قیمت کمتری برخوردار است؛ بنابراین با خرید آن می‌توانید مقداری در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید. تقریباً هر دستگاه ۱۰۸۰p شامل یک نمایشگر LCD با نور پس زمینه LED است، اما باید توجه داشته باشید که تعداد محدودی تلویزیون ۱۰۸۰p با مینی ال‌ای‌دی در بازار وجود دارد.

رزولوشن و نمایش جزئیات در مدل‌های HD پایین‌تر از سری‌های ۴K است. اما جالب است بدانید که تا زمانی که اندازه‌‌ی صفحه نمایش به سایزهای بسیار بزرگ (در حدود ۶۵ اینچ و بالاتر) نرسند، کاربر نمی‌تواند جزئیات اضافی را در یک تلویزیون UHD از فاصله‌ی دید معمولی مشاهده کند. بنابراین در صفحه نمایش‌های کوچک‌تر عملا تفاوتی بین مدل‌های UHD با HD وجود ندارد. به یاد داشته باشید که فاکتور وضوح تنها یکی از ویژگی‌هایی است که یک تلویزیون باید آن را داشته باشد تا کیفیت کلی تصویر در آن عالی باشد. تلویزیون‌های HD معمولی با در نظر گرفتن قیمت، به خصوص در اندازه‌های کوچک‌تر از ۶۵ اینچ، انتخابی مقرون‌به‌صرفه و باکیفیت برای بسیاری از مصرف‌کنندگان است.

راهنمای خرید بهترین دستگاه تصفیه هوای خانگی + معرفی دستگاه تصفیه هوا شیائومی Mi Air Purifier 3H

۶. بررسی تلویزیون‌های UHD در دو سری ۴K و ۸K

به لطف نمایشگرهایی با وضوح بالا ( ۳۸۴۰×۲۱۶۰)، یک تلویزیون مدل ۴K می‌تواند جزئیات بیشتری را نسبت به دستگاه‌های سری ۱۰۸۰p نمایش دهد. در عین حال تلویزیون‌های ۸K جدید، با صفحه‌ نمایش ۷۶۸۰×۴۳۲۰، حتی می‌توانند جزئیات دقیق‌تری را ارائه کنند. به طور کلی بسته به فاصله‌ی دید شما، تصاویر این مدل‌ها واضح‌تر و با خطوط صاف‌تر در لبه‌‌‌ی تلویزیون ظاهر می‌شوند.

تلویزیون UHD در دو سری ۴K و ۸K

در عرصه‌ی تولید لوازم صوتی و تصویری حتی سری‌های UHDای وجود دارند که تصاویر را به روش‌های دیگری بهبود می‌بخشند. به عنوان مثال، اکنون بسیاری از تلویزیون‌های این سری دارای پردازش ویدیویی پیچیده هستند که از هوش مصنوعی ( artificial intelligence) برای ارتقاء محتوای تصویری با وضوح پایین به تصاویری با کیفیت استفاده می‌کنند.

همچنین اکثر مدل‌های ۴K از قابلیت HDR پشتیبانی می‌کنند. چنین قابلیتی می‌تواند سطح کنتراست بالاتری را بین روشن‌ترین نقاط و تاریک‌ترین نقاط ارائه کند. تلویزیون‌های UHD جدیدتر طیف گستره‌تری از رنگ‌ها را نمایش می‌دهند. اما بهره‌برداری از این مزایا نیازمند محتوای تصویری ویژه‌ای است. البته جالب است بدانید که هر ساله محتوای بیشتری با HDR کدگذاری می‌شوند و در دسترس قرار می‌گیرد، بنابراین می‌توان به استفاده‌ی هرچه بیشتر از مزایای این نوع تلویزیون‌ها امیدوار بود.

۷. اهمیت زاویه‌ی دید در انتخاب تلویزیون

علیرغم پیشرفت‌های زیاد صنعت پخش‌کننده‌های صوت و تصویر، اکثر LCDها هنوز دارای یک نقص نسبتاً قابل توجه هستند که شامل زاویه‌ی دید محدود است. این بدان معناست که تصاویر فقط از یک نقطه، درست در جلوی نمایشگر در بهترین حالت به نظر می‌رسد. بنابراین توصیه می‌کنیم که در هنگام خرید پارامتر زاویه‌ی دید را با تماشای تلویزیون از پایین، بالا و پایینِ قسمت اصلی تصویر، بررسی کنید.

همانطور که از مرکز صفحه‌ی نمایشگر دور می‌شوید، تصویر می‌تواند کم رنگ شود و دقت و کنتراست خود را از دست بدهد، به طور کلی درجه‌ی کاهش کیفیت تصویر، از مدلی به مدل دیگر متفاوت است. در این میان تلویزیون‌هایی که از پنل‌های ال‌سی‌دی IPS استفاده می‌کنند، زوایای دید وسیع‌تری (بیش از حد متوسط) برای سری‌های LCD ارائه می‌دهند، اگرچه این امر گاهی می‌تواند به ضرر کنتراست رنگ تصاویر باشد.

۸. آشنایی کامل با قابلیت HDR

همانطور که قبلاً هم اشاره کردیم، یکی از جالب‌ترین پیشرفت‌های اخیر تلویزیون‌ها، به وجود آمدن قابلیت HDR یا «High Dynamic Range» است. این قابلیت می‌تواند روشنایی، کنتراست و رنگ تصاویر را بهبود ببخشد، به طوری که تصاویر نمایش داده شده بر روی نمایشگر بیشتر به زندگی واقعی نزدیک شود. با وجود قابلیت HDR هر چیزی از بافت آجری در یک پیاده‌رو گرفته تا تفاوت‌های ظریف در ابرهای سفید و پفکی قابل تشخیص است. HDR، روشنایی‌ها (مانند نور تابیده شده بر روی ماشین) را واقعی‌تر می‌کند، به طوری که درخشش‌ آن ملموس‌تر باشد. درواقع همه‌ی این کارها به دلیل افزایش کنتراست بین روشن‌ترین با تاریک‌ترین نقاط است، جایی که عبارت «محدوده دینامیکی» (Dynamic Range) در آن معنی پیدا می‌کند.

 آشنایی کامل با قابلیت HDR تلویزیون

۹. حقایقی در مورد تلویزیون‌های هوشمند (Smart TVs)

تعداد قابل توجهی از تلویزیون‌های موجود در بازار، به ویژه مدل‌های متوسط و بزرگ، در دسته‌ی تلویزیون‌های هوشمند قرار دارند. به طور کلی این نوع سیستم‌ها می‌توانند به محتوای آنلاین، مانند سرویس‌های ویدیویی همچون Amazon Prime ،Hulu و Netflix (البته این سرویس‌ها به دلایل مختلفی در ایران در دسترس نیست!) متصل شوند. همچنین در مدل های پیشرفته‌تر می‌توان با استفاده از میکروفون‌های تعبیه‌ شده در کنترل از راه دور آن یا استفاده از یک برنامه‌ی خاص روی تلفن هوشمند به تلویزیون دستورات صوتی داد.

راهنمای جامع خرید در جهیزیه + نکات مهم و اساسی برای خرید لوازم خانگی در جهزیه

بعضی از مدل‌های تلویزیون‌های هوشمند، از دستیارهای دیجیتالِ شخص ثالث همچون الکسای آمازون (Amazon Alexa)، سیری اپل (Apple Siri) یا دستیار گوگل (Google Assistant) استفاده می‌کنند. درواقع چنین سیستم‌هایی به شما این امکان را می‌دهد که توسط یک شخص ثالث و با استفاده از صدای خود، کنترل تلویزیون را انجام دهید. به عنوان مثال صدا را تغییر دهید، فیلم‌ها را جستجو کنید یا کانال‌ها را عوض کنید. همچنین در بعضی موارد می‌توانید دستگاه‌های سازگار دیگر مانند بلندگوهای هوشمند، چراغ‌ها یا ترموستات خانه را مستقیماً از طریق تلویزیون هوشمند کنترل کنید.

۱۰. بررسی اتصالات تلویزیون قبل از خرید

فراموش نکنید که اتصالات تلویزیون را قبل از خرید بررسی کنید، چراکه نوع ورودی و خروجی‌های پیاده شده بر روی سیستم می‌تواند نقش مهمی در پشتیبانی از تمامی تجهیزات صوتی/تصویری شما داشته باشد. همچنین اگر قصد دارید که تلویزیون خود را بر روی دیوار نصب کنید، ورودی‌ها و درگاه‌هایی که در کنار یا پایین تلویزیون قرار دارند، بهترین عملکرد را برای شما خواهند داشت. در صورت نصب دستگاه بر روی دیوار می‌توانید از یک اکستندر کوتاه HDMI برای دسترسی آسان‌تر به اتصالات استفاده کنید. حال در این قسمت شما را با انواع اتصالات تعبیه شده بر روی تلویزیون آشنا می‌کنیم. به یاد داشته باشید که وجود این اتصالات می‌تواند ظرفیت دستگاه شما را برای عملکردی بهتر بالاتر ببرد.

  • ورودی‌های HDMI
  • پورت‌های ویدئویی کامپوننت (Component/Composite Video Inputs)
  • جک‌های صوتی RCA
  • درگاه‌های USB
  • خروجی‌های اپیتیکال، دیجیتالی و صوتی (Digital Optical Audio Output)
  • جک اینترانت یا LAN
  • ورودی RF

سخن پایانی

شما در این مقاله با راهنمای خرید تلویزیون آشنا شدید.همچنین از نکات مهم قبل از خرید آگاه شدید.اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

تلویزیون هوشمند با تلویزیون معمولی چه تفاوتی دارد؟

 همان طور که از اسم آن مشخص است تلویزیون هوشمند قابلیت‌های هوشمندی مثل اتصال به اینترنت دارد. همچنین سیستم عامل خاص خود را دارد و ویژگی‌هایی مانند پخش مستقیم فیلم و وبگردی را ارائه می‌دهد. قابلیت‌های مهم دیگر آن اتصال مستقیم گوشی به آن و خاموش و روشن کردن آن به وسیله تلفن همراه است. بدیهیست که از نظر قیمت با مدل غیرهوشمند تفاوت زیادی دارد و اگر برایتان این قابلیت‌ها مهم نیست و تنها توقعتان از تلویزیون تماشای فیلم است بهترست هزینه زیادی را صرف خرید تلویزیون هوشمند نکنید.

آیا مارک‌های ایرانی در مقایسه با برندهای معروف ارزش خرید دارند؟

 این روزها برندهای ایرانی زیادی در بازار یافت می‌شوند که قابلیت‌های خوبی در کنار رزولوشن بالا و تفکیک رنگی مناسب به شما ارائه می‌دهند و حتی مدل هوشمند نیز از برندهای ایرانی چند وقتی است که تولید می‌شود. در مقایسه با مدل‌های معروف شرکت‌های پرآوازه دنیا شاید هنوز کم و کاستی‌هایی داشته باشند، ولی وقتی به قیمت آن نگاه می‌کنید، متوجه ارزش خرید بالای آن‌ها و صرف اقتصادی زیادی که دارند، خواهید شد که باعث می‌شود برندهای ایرانی را دست کم نگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا