لوازم آشپزخانهلوازم خانگی

راهنمای کامل خرید قابلمه برای جهیزیه

یکی از سخت ترین مراحل ازدواج، تهیه جهیزیه است؛ دشواری این مرحله این است که تمامی افراد می خواهند بهترین وسایل را برای خانه جدید خود خریداری کنند و پردردسرترین بخش خرید جهیزیه نیز به دلیل تعداد زیاد مختص به وسایل آشپرخانه می شود. انتخاب قابلمه با دوام و مناسب، اهمیتی فراوانی مخصوصا برای یک تازه عروس دارد و خرید آن با توجه به تنوع بازار، میزان بودجه و زمان اندک، گاه پردردسر می شود.در این شرایط مراجعه به برخی راهنمایی های کلی می تواند امکان انتخاب آسان تر را فراهم بکند. در خرید سرویس قابلمه باید به چه نکاتی توجه کرد؟ قابلیت پخش مساوی حرارت برای پخت یکنواخت غذا، مقاوم در برابر ساییدگی، دارا بودن دسته های نسوز، دارا بودن بدنه ی نچسب برای تمیزی راحت تر، قابل شستشو بودن در ماشین ظرف شویی و .. متن حاضر به بررسی برخی ویژگی­های ظروف پخت و پز می­پردازد.


فهرست مطالب


راهنمای خرید سرویس قابلمه

۱٫ جنس قابلمه

انواع موجود قابلمه در بازار عبارتند از قابلمه‌های پیرکس، تفلون،چدن، استیل، سرامیکی، گرانیتی، آلومینیومی، لعابی، که سعی میکنیم در مورد هر کدام از آنها توضیح دهیم مزایا و معایب آنها را بررسی کنیم تا با استفاده از این نکات در هنگام خرید قابلمه بتوانید بهتر تصمیم بگیرید.

قابلمه‌ های پیرکس 

قابلمه‌های شیشه‌ای یا اصطلاحاً پیرکس، برای افرادی که از اجاق‌های برقی استفاده می‌کنند، یکی از بهترین ظروف پخت و پز هستند. اما در کشور ما چون اکثر مردم از اجاق گاز استفاده می‌کنند. برای شما که به دنبال آشنایی با بهترین قابلمه ها هستید.آیا با جدیدترین تلویزیون های سونی آشنا شده اید؟ البته برای کسب اطلاعات بیشترمیتوانید مقاله راهنما خرید تلویزیون سونی را بخوانید.

قابلمه پیرکس

چون قابلمه‌های درب پیرکس تحمل حرارت مستقیم به مدت طولانی را ندارند و از طرف دیگر با توجه به اینکه بسیاری از غذاهای ایرانی را نمی‌توان در مایکروفر پخت، قابلمه‌های پیرکس انتخاب مناسبی نخواهد بود.

مزایا:

گر این ظروف بی‌ رنگ باشند سالم‌ ترین انتخاب برای طبخ غذا هستند و به علت اینکه درون آنها کاملا دیده می شود، حس خاصی را به آشپزخانه می‌ دهد. تا زمانی که این ظروف ضربه‌ محکم نخورد و شوک دمایی به آن وارد نشود، مقاوم هستند. در مدل های جدیدتر حرارت بالا را تحمل می‌ کنند.

معایب:

این نوع از قابلمه ها به دلیل ظرافت طراحی خود نیازمند دقت بالایی در نگهداری هستند چرا که وارد شدن ضربه ای محکم می تواند باعث شکسته شدن آنها شود.

بررسی کیفیت جاروبرقی فیلیپس + معرفی بهترین مدل جاروبرقی فیلیپس

قابلمه‌ های تفلون

یکی از انتخاب ها جهت خرید میتواند قابلمه‌های تفلون باشد به دلیل اینکه غذا به آن‌ها نمی‌چسبد و روغن کمتری برای پخت و پز در آن‌ها لازم است و شست‌وشوی آن‌ها راحتر است، یکی از قابلمه‌های پرطرفدار در کشور ما هستند. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که قابلمه‌های تفلون در مقایسه با قابلمه‌های استیل، آلومینیومی و … انتخاب‌های مطمئنی محسوب نمی‌شوند؛ چرا که معمولا در تهیه ظروف تفلون از کادمیوم استفاده می‌شود که از فلزات سنگین است. این ماده به مرور وارد غذا می شود و احتمال ابتلا به سرطان، کوتاهی قد و ضایعات پوستی را افزایش می‌دهد. به همین خاطر این ظروف هنگام استفاده احتیاط بیشتری نسبت به بقیه‌ی پوشش‌ها می‌طلبند. استفاده از قاشق چوبی یا پلاستیکی هنگام استفاده از آن‌ها توصیه می‌شود. تا زمانی که ظروف تفلون دچار خش نشده و همچنان نچسبی خود را دارد هیچ ضرری برای سلامتی ندشته و با خیال راحت می‌توان از آن ها استفاده کرد.

مزایا:

  • استفاده از حداقل روغن
  • شستشوی راحت
  • استفاده در فر

معایب:

  • امکان خش برداشتن کف قابلمه
  • عدم کاربرد در حرارت بالا
  • عمر کوتاه
  • نیاز به مراقبت بیشتر

قابلمه های چدن 

این قابلمه ها عمر طولانی و وزن بالایی دارند. این ظروف مناسب برای پخت طولانی با دمای متوسط تا بالا هستند و به حرارت بالا مقاوم‌اند و اگر فاقد آلومینیوم باشند، گزینه مناسبی برای پخت و پز محسوب می شوند. نباید این نکته را فراموش کرد که سرویس قابلمه چدن گران قیمت هستند و تنوع چندانی از نظر طرح و رنگ ندارند. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که مطمئن شوید قابلمه ای که به نام چدن خریداری می کنید فاقد آلومینیوم باشد این را هنگام خرید قابلمه به خاطر داشته باشید. برای شما که به دنبال آشنایی با بهترین قابلمه ها هستید.آیا با جدیدترین یخچال فریزرها آشنا شده اید؟ البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنما خرید یخچال فریزر را بخوانید.

قابلمه

اگر تمایل به خرید قابلمه چدنی دارید بدانید که عمر طولانی و وزن سنگین از ویژگی های اصلی قابلمه های چدنی است و در خرید آن ها باید توجه داشت که چدن بدون آلومینیوم باید انتخاب کرد. قابلمه های چدنی در دو نوع بدون لعاب و لعاب دار به بازار عرضه می شوند.

مزایا

  • مناسب برای پخت یکنواخت و طولانی
  • مقاوم در برابر حرارت بالا
  • قابل استفاده در فر

معایب

  • سنگینی وزن
  • درصورت عدم خشک نشدن امکان زنگ زدگی وجود دارد
  • عدم شستشوی در ماشین ظرفشویی
  • عدم رنگ و تنوع زیاد
راهنمای خرید کتری برقی + معرفی قابلیت‌های جانبی در راهنمای خرید کتری برقی

قابلمه های استیل 

از همه قابلمه‌های دیگر بهداشتی ترند؛ عمر طولانی دارند و زنگ نمی‌زنند اما چون حرارت را مستقیم انتقال می‌دهند باعث می‌شود که غذا در آن سریعتر بسوزد چون بلافاصله حرارت آتش را منتقل می‌کند؛ به طوری که دمای این سوی قابلمه که روی آتش قرار گرفته و آن سو که غذا درونش قرار دارد، سریع یکی می‌شود. نکته مهم هنگام استفاده از قابلمه‌های استیل تنظیم درجه حرارت است. اگر عجله نکنید و با حوصله شعله گاز را در حد کم نگه دارید نتیجه کارتان خوب می‌شود. همچنین سعی کنید از قابلمه‌هایی که برندی معتبرتر و البته قیمتی بالاتر دارند، استفاده کنید؛ چراکه آن‌ها کفی چند لایه دارند و به همین دلیل دیرتر غذا در آنها ته می‌گیرد. توجه داشته باشید که قابلمه‌های استیل برای پخت غذاهای آبدار و انواع خورشت کاربرد دارند این مورد را هنگام خرید قابلمه در نظر بگیرید.

مزایا:

  • مناسب برای پخت یکنواخت و طولانی
  • مقاوم در برابر حرارت بالا
  • قابل استفاده در فر

معایب:

  • سنگینی وزن
  • درصورت عدم خشک نشدن امکان زنگ زدگی وجود دارد
  • عدم شستشوی در ماشین ظرفشویی
  • عدم رنگ و تنوع زیاد

قابلمه های سرامیکی

زمانی که بازار خرید قابلمه تفلون داغ بود و صحبت‌های در مورد مضرر بودن قابلمه‌های تفلون برای سلامتی پیش آمد، قابلمه‌های سرامیکی روانه بازار شده و در مدت کمی بخش عمده‌ای از بازار را از آن خود کنند. این قابلمه‌های جدیدترین، پیشرفته‌ترین و بهترین نوع ظروف آشپزخانه هستند که تا زمانی که کاملا سالم و بدون خراشیدگی و ساییدگی باشند، می‌توان با خیال راحت و بدون هیچ نگرانی از آن‌ها استفاده کرد. ولی باید مراقب بود تا تکه‌های آن وارد غذا نشود. البته طول عمر روکش سرامیکی به نحوه استفاده از ظرف، میزان استفاده و نحوه شست‌وشوی آن هم بستگی دارد. این قابلمه‌ها دارای بدنه و کف چندین لایه هستند که لایه سرامیک یکی از لایه‌های بدنه قابلمه است. حرارت را به خوبی پخش و منتقل می‌کنند. نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که قیمت ظروف سرامیکی بالاتر از سایر ظروف پخت است به همین دلیل باید در نگهداری آن‌ها دقت فراوان داشت تا آسیب نبینند.

قابلمه های سرامیکی

قابلمه های سرامیکی یکی از جدیدترین نسخه های موجود در بازار است که قیمت نسبتا بالایی دارد و روکش نچسب و عدم وجود مواد مضر از مزایای اصلی آن تلقی می شود. هنگام خرید قابلمه به نکات زیر دقت کنید. برای شما که به دنبال آشنایی با بهترین قابلمه ها هستید.آیا با جدیدترین لباسشویی های سامسونگ آشنا شده اید؟ البته برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله راهنما خرید ماشین لباسشویی سامسونگ را بخوانید.

معرفی نکات مهم در انتخاب و خرید ماشین ظرفشویی + آشنایی با فن آوری ها و قابلیت های جدید ماشین ظرفشویی ال جی

مزایا:

  • انتقال خوب و یکنواخت حرارت
  • مقاوم در برابر خراش و خوردگی
  • عدم واکنش با مواد غذایی اسیدی و قلیایی
  • ظاهر شیک

معایب:

  • قیمت نسبتا بالا
  • شکننده بودن
  • برخی از نسخه های کم کیفیت موجود از لعاب سربی استفاده می کنند که در صورت ورود به غذا مضر هستند.

قابلمه های گرانیتی

قابلمه‌های گرانیتی که به تازگی وارد بازار شده‌اند در مقایسه با قابلمه‌های تفلون ده برابر سخت‌تر هستند. در برابر سایش از مقاومت بیشتر برخودارند پس بهداشت و سلامت بالاتری را دارا هستند. غذا در قابلمه‌های گرانیت دیرتر از ظروف معمولی می‌سوزد و تمیز کردن آن‌ها نیز بسیار ساده است. به دلیل نچسب بودن مصرف روغن را کاهش می‌دهد. در واقع می‌توان قابلمه‌های گرانیتی را ادغام هر دو پوشش تفلون و سرامیک دانست.

قابلمه های گرانیتی برخلاف اسمشان از فلز ساخته شده و لعابی که با آن روکش شده شبیه به سنگ گرانیت است. مهمترین ویژگی این مدل ها سوختن دیرتر غذا است که در مقایسه با قابلمه های نچسب دوام بیشتری دارد.  این مزایا میتواند از اهمیت زیادی در هنگام خرید قابلمه برخوردار باشد.

مزایا:

  • عدم واکنش پذیری و تغییر طعم مواد غذایی
  • قابلیت نچسب بودن و استفاده حداقل از روغن
  • شستشوی راحت
  • سوختن دیرتر غذا

معایب:

  • حتما از برندهای مطمئن و با کیفیت ساخته شود
  • امکان خط و خراش برداشتن نیز وجود دارد
  • برخی از نسخه های در خصوص عملکرد نچسب بودن موفق عمل نکرده اند.

قابلمه های آلومینیومی

بهترین قابلمه‌ها بعد از پیرکس‌ها، قابلمه‌های آلومینیومی هستند، چون حتی آسیب و ساییده شدنشان هم مشکلی به وجود نمی‌آورد و وارد شدن آلومینیوم به دستگاه گوارش خطرساز نیست. البته به شرط اینکه این قابلمه‌ها از شمش خالص آلومینیوم باشند. حرارت در این قابلمه‌ها به شکل یکنواخت و سریع پخش می‌شود. یکی از نکات ضعف این قابلمه‌ها این است که نسبت به ضربه بسیار حساس هستند و با با هر ضربه ای سریع فرمش تغییر می‌کند. همچنین برخی می‌گویند اشکال قابلمه های آلومینیومی این است که وقتی در آنها آب می جوشانیم،سیاه می شوند اما علت این مشکل ناخالصی آب است و اگر آب مقطر را در این ظروف بجوشانیم، سیاه نخواهد شد.

قابلمه

قابلمه‌های مسی مس از قدیمی ترین مواد مورد استفاده در ساخت قابلمه ها بوده است که در سال¬های اخیر نیز خرید آنها متداول شده است. مهم‌ترین ویژگی ظروف مسی آن است که حرارت را به‌خوبی و به‌طور یکسان پخش می‌کند. ظروف مسی به طور یکنواخت گرم شده و هنگامی که از روی حرارت برداشته می‌شوند به سرعت سرد می‌شوند پس امکان کنترل بهتر بر پخت و پز را فراهم می‌کنند. معمولا از ظروف مسی برای تهیه مربا استفاده می‌کنند.

راهنمای انتخاب و خرید ماشین ظرفشویی بوش + معرفی انواع ماشین ظرفشویی بوش

قابلمه های آلومینیومی بر خلاف تصور عموم از فلز آلومینیوم ساخته شده و از فلزی روی به ندرت در آن ها بهره می برند. مدل های آلومینیومی در برابر مواد اسیدی واکنش پذیر هستند و سبک بودن از دیگر مشخصات آن ها به شمار می رود که هنگام خرید قابلمه باید مورد توجه قرار گیرد.

مزایا:

  • حرارت به صورت یکنواخت و سریع پخش می کنند.
  • سبک بودن
  • قابل استفاده در فر

معایب:

  • واکنش پذیری بالا
  • عدم استفاده در ماشین ظرفشویی
  • عدم مقاومت در برابر با خش و برای سلامت مضر هستند.

قابلمه‌ های لعابی

این نوع ظروف برای گرم کردن کنسرو و قوطی ها، پخت غذاهای آبدار استفاده می‌شوند. این قابلمه‌ها می‌توانند برای نگهداری انواع مواد غذایی (البته به جز مواد اسیدی) در یخچال مناسب باشند. قابلمه های لعابی معمولاً طرح های جذابی دارند و برای جهیزیه مناسب هستند. هنگام شست‌وشوی این ظرف‌ها نباید از سیم استفاده کرد و اگر ترک بردارند، باید کنارشان گذاشت.

قابلمه‌ های لعابی

این قابلمه‌ها بیشتر برای طبخ غذهای آبدار به کار می‌روند و نمی‌توانید داخل این قابلمه‌ها برنج بپزید یا حتی غذاهای جامد را دوباره گرم کنید.روکش‌ لعابی اغلب روی ظروفی سرامیکی یا چدن کشیده می‌ شود.

مزایا:

این نوع ظروف برای گرم کردن کنسرو و قوطی‌ ها، پخت غذاهای آبدار و یا نگهداری غذا در فریزر استفاده می‌ شوند.

معایب:

طول عمر روکش لعابی محدود است و بر اثر ضربه و نوسان حرارتی از بین می‌ رود.

۲٫ سایز قابلمه

سایز قابلمه ها را براساس قطر آنها عنوان می­کنند که از ۱۸ سانتی متر تا ۳۲ سانتی متر متغیر است. به عنوان مثال قابلمه ­ی سایز ۳۰ مناسب طبخ غذا برای ۱۰ نفر است، ست قابلمه ها از ۶ پارچه تا ۳۲ پارچه دسته بندی می­شود که هر کدام متشکل از قابلمه و ماهی­تابه در سایزهای مختلف است ( درب قابلمه در تعداد محاسبه می شود، یعنی یک قابلمه به همراه در، دو پارچه می باشد)

هر سرویس قابلمه همه ی سایز های گفته شده را ندارد و در هر سرویسی که میخواهید خریداری کنید، تعداد مشخصی قابلمه قرار دارد. بهتر است تعداد قابلمه ها را بر اساس نیازتان خریداری کنید تا هم جای کمتری در آشپرخانه تان گرفته شود و هم خرج کمتری بکنید.

بهتر است یک قابلمه کوچک برای خورشت و تعداد ۴ نفر، یک قابلمه برای پلو به همان تعداد، یک قابلمه برای مهمان و حجم پخت ۱۲ تا ۱۴ نفر، یک قابلمه برای پخت خورشت به همان تعداد و اگر می خواهید سرویس کامل تری داشته باشید، دو قابلمه برای پخت برنج و خورشت برای ۶ تا ۸ نفر هم خریداری کنید.در سرویس های موجود در بازار به همین تعداد گفته شده، قابلمه در هر پک خرید وجود دارد.

راهنمای خرید تلویزیون + معرفی۱۰ نکته‌ی مهم که قبل از خرید تلویزیون باید بدانید

۳٫ برند قابلمه

ظروف پخت و پز در مارکهای متنوع ایرانی و خارجی در بازار موجود است. باید توجه داشت که هنگام خرید به نوع گارانتی و مدت آن دقت کرد چرا که برخی از این اجناس پس از مدتی بر اثر ساییدگی نیاز به ترمیم خواهند داشت. برخی از مارکهای رایج و موجود در بازار عبارتند از:

  • تفال
  • دسینی
  • کاراجا
  • هاردستون
  • سی اند اس
  • ای هوم
  • گرین لایف
  • فونیکس
  • کرکماز
  • زرساب
  • زوپینی

۴٫ طراحی قابلمه

ظروف پخت و پز در فرم ها، سایزها، رنگ و طرح های متفاوتی موجود هستند، طراحی های مختلف شکل قابلمه ها، دستگیره ها و درب ها را شامل میشود. جنس درب ها ممکن است همان جنس ظروف یا در مواردی دیگر شیشه ای باشند که امکان وارسی غذا در حین پخت را فراهم می­کند.

انتخاب قابلمه مناسب منوط به تمامی این شروط می باشد . این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که قابلمها دستیار همیشگی شما در آشپزخانه می باشند و تمامی خوراک خانه با آن ها تهیه می شوند؛ پس همراهان خوبی را انتخاب کنید.

سخن پایانی

شما در این مقاله با راهنمای خرید سرویس قابلمه در جهیزیه آشنا شدید. همچنین از انواع جنس های قابلمه آگاه شدید. اگر سوال یا نظری دارید آن را در کامنت مطرح کنید تا در اسرع وقت توسط ما جواب داده شود.

سوالات متداول

سالم ترین قابلمه کدام است؟

بهترین قابلمه برای پخت غذا و در واقع سالم ترین نوع آن قابلمه های پیرکس هستند که به قابلمه های سبز معروفند و به دلیل نداشتن روکش جدا هیچ گونه مواد شیمیایی در هنگام پخت آزاد نمیکند .

بهترین جنس قابلمه برای پخت و پز کدام است؟

قابلمه های چدنی به دلیل مقاومت بالا ، قابلمه های پیرکس و شیشه ای به دلیل سالم بودن و قابلمه های سرامیکی به دلیل کاملا نچسب بودن آن ها بهترین جنس قابلمه برای پخت و پز هستند .

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا